LTO Melkveehouderij wil breed overleg over 'historisch' lage melkprijs

Persbericht LTO

LTO Nederland wil met de meest betrokken partijen in de zuivelmarkt overleg over ‘de zeer zorgelijke situatie op de zuivelmarkt door de historisch lage melkprijzen’. Hiertoe heeft de LTO-vakgroep Melkveehouderij besloten, zo blijkt uit een brief aan LNV-minister Gerda Verburg.


Doel is om gezamenlijk te bespreken welke ondersteunende maatregelen nodig zijn om bedrijven door de huidige crisisperiode heen te helpen. De melkprijs is sinds medio 2008 in een vrije val geraakt en ligt nu rond 21 cent per liter. Ruim een jaar geleden lag deze prijs bijna twee keer zo hoog.

In de brief zegt LTO graag gebruik te maken van het aanbod van de minister om een dergelijk
traject te faciliteren. Daarom zal ook het ministerie van LNV bij de gesprekken worden betrokken. LTO melkveehouderij wil breder kijken naar oplossingen om de huidige crisis door te komen en wil hierbij vooral ook het tienpuntenplan betrekken, dat LTO eerder tijdens de demonstratie in Luxemburg aan minister Verburg heeft overhandigd.

Minister Verburg liet zich gisteren in de Tweede Kamer positief uit over het initiatief van de Franse zuivelketen, dat zou leiden tot een soort garantieprijs van 26 tot 28 cent per liter. 'Als zoiets in Nederland gebeurt, wil ik dat faciliteren', zei de minister.

Zij waarschuwde in de Tweede Kamer overigens voor te veel optimisme. Onzeker is nog of de Franse mededingingsautoriteit een garantie- of minimumprijs zal accepteren. In België leek een soortgelijk initiatief eerst te stranden, maar gisteren bereikten de betrokken partijen alsnog een akkoord waardoor de melkprijs voor de veehouders met twee cent omhoog gaat.

Deel dit topic

Reacties

anonymous_78
>>Minister Verburg liet zich gisteren in de Tweede Kamer positief uit over het initiatief van de Franse zuivelketen, dat zou leiden tot een soort garantieprijs van 26 tot 28 cent per liter. 'Als >>zoiets in Nederland gebeurt, wil ik dat faciliteren', zei de minister.
>>Zij waarschuwde in de Tweede Kamer overigens voor te veel optimisme. Onzeker is nog of de Franse mededingingsautoriteit een garantie- of minimumprijs zal accepteren

de nma kan toch geen bezwaaarhebben als wij de melk onder kostprijs verkopen ?????????
gerrie-hul
Zal me wat worden want wie zijn daarbij betrokken Of net als vorig jaar er niets uit laten komen En maar roepen dat ze wat deden Toen hadden ze de kans maar die moest koste wat kost worden getorpedeerd Maar ik ben benieuwd
anonymous_202
Hebben ze bij LTO ook "HitteStress" bekeken ?
anonymous_657
Jawel met Siemjan en de zijnen begint ook een lichtje te branden. Beetje laat, maar goed. Kijken of ze er nu wel eens uitkomen.
anonymous_884
eindelijk
ze worden eens wakker na die jarenlange ontkenning
ltogeef nu eens toe dat we kostprijs boven tafel moeten hebben
en dat produktie afgestemd moet worden op de vraag
ddb en emb zijn zo gek nog niet

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , demonstratie , lto , melkprijs , zuivelketen en zuivelmarkt geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
2