Zuiveloverleg krijgt een vervolg

Op initiatief van LTO heeft vrijdagmiddag 10 juli een overleg plaatsgevonden tussen partijen uit de zuivelketen. Aanleiding is de aanhoudend lage melkprijs. Aan tafel zaten vertegenwoordigers van LTO, NZO, Rabobank, Vereniging landbouwboekhoudbureau’s, CBL, LNV, DDB, NMV en NAJK. Doel van het overleg was om de agenda op te stellen voor een bestuurlijk overleg tussen de genoemde partijen. Op deze agenda komen mogelijke extra stappen die op korte termijn genomen kunnen worden om melkveebedrijven door de crisis te helpen. In het overleg van vrijdagmiddag zijn door alle partijen onderwerpen aangedragen, zonder al inhoudelijk op de onderwerpen in te gaan. Gesprekspunten in het bestuurlijk vervolgoverleg worden onder andere kostenstijging door publieke en overheidsinstanties, borgstelling bij kredietverlening, verdeling van marges in de keten, steunmaatregelen voor landbouwmarkten, verhouding tussen vraag en aanbod en de perspectieven van een afspraak zoals die in België tot stand is gekomen.

Omdat een verdere voorbereiding op een aantal thema’s nodig is en omdat er op 22 juli aanvullende informatie over de zuivelmarkten beschikbaar komt, hebben de partijen afgesproken eind juli verder te praten over deze onderwerpen. Uiteindelijk zal voor de Europese landbouwraad van begin september definitieve besluitvorming plaatsvinden.

bron: www.ltonoord.nl

Deel dit topic

Reacties

anonymous_8
Ha ha sturen? Als er 1 ongeleid projectiel is dan.....
Cornelis
Jouw clubje zat er ook bij rene, wat misselijk dat ze zich lenen voor dit gesprek.
Cornelis
Volgens mij heeft DDB nog geen duizend leden en LTO 13000, rene. En jullie willen een hogere kostprijs door blijvende quotumkosten, is om heel triest van te worden.
anonymous_884
wat een afgang van lto om het overleg pas eind van de maand weer aan te gaan
het eindeloze vergader circuit van lto is begonnen
tijd rekken en hopen dat de markt weer wat aangaat trekken en dat dan men kan zeggen
van zie je wel de markt doet zijn werk
kotsziek word je van zulke lui
ga gewoon een maraton vergadering beleggen
koppen bij elkaar en niet eerder naar huis voor resultaat
en anders harde aktie
anonymous_884
ik heb liever dat ze er bij zijn
kunnen ze misschien nog iets sturen aan die doldwaze plannen van lto

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , melkprijs , nmv , ddb , rabobank , bank , lening , zuivelketen en najk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0