Graan onderuit, mais onderuit

de graanprijzen kelderen als baksteen door de prima oogsten wereldwijd. dit heeft ook zijn weerslag op de maisprijzen die al zakkende zijn. Hopen dat de mengvoeders ook de dalende trend aanhouden, is zeer welkom in deze periode.

Deel dit topic

proxima

Laatste  |  

Reacties

anonymous_8
Integendeel. Ze stijgen. Boeren hier in de buurt betalen nog € 200 voor een snede gras. Dat wetende kun je er rustig vanuit gaan dat goede mais meer dan € 1250 per ha zal doen.
anonymous_8
Ja dat laatste klopt. Slechte percelen mais zie je dit jaar vrijwel niet. Dat is een groot verschil met andere jaren.
kaas
JE WOONT IN HET OOSTEN VAN HET LAND HIER IN HET NOORDEN ALS ER WEL een boer belang bij grasbetaald hij de kunstmest kosten,maar beslist niet meer als 100 euro in het noorden groeit het de hele zomer hard door
tukker12
Hier zuid-west Twente graskuilen tot voorbij de voordeur en percelen mais wat meer op een oerwoud lijkt dus hier mais naar verwachting tussen de 700 en 800 euro en zeker niet duurder
Bovendien koopt niemand meer dan hoogst noodzakelijk dus veel neerwaartse druk op de prijs!
George
Beste Zandboer ik teel de laatste 3 jaar ook alleen maar korrelmais , waar kan ik een notering vinden van korrelmaisprijzen? U kunt me ook een Persoonlijk bericht sturen hier op het prikbord.
George
Gelukkig zijn de maistelers echt niet meer afhankelijk van de rundveehouders , tegenwoordig wordt er meestal korrelmais gezaaid en deze is vrijwel altijd beter te vermarkten dan snijmais. Maar ik geloof zelf ook niet erg dat we de prijzen van de afgelopen 2 jaar gaan ontvangen.
zandboer
Geachte frees, de maisprijzen zijn helemaal niet onderuitgegaan.
zandboer
Heb je op de termijnmarkt gekeken ?Daar stijgt de korrelmais.
zandboer
Hier in oost-brabant gaat veruit de meeste mais naar varkensboeren. Melkveehouders worden niet eens benaderd om mais te kopen. Ze hebben in het verleden de snijmais te vaakbijna gratis afgemaaid,
zandboer
geachte Marcel B : Volgens mij behoor jij ook tot de groep die de mais bijna voor niks af wil maaien. Je kunt nu zelf ondervinden met de melkprijs hoe dat voelt.
anonymous_402
Grasprijzen!!!Hier is een geitenboer die van 80 km afstand gras tegen transportkosten met vrachtwagens thuis bezorgd krijgt. Daar kun je niet tegen concureren als je hier gras te koop hebt. Andere geitenboer kreeg biologisch gras aan geboden tegen "gewoon" gras prijzen. Terwijl een biologische boer uit helvoirt gras kooptbij breda dat met 9 karren naar huis gereden wordt.De gekste verschillen maak je mee.
marcel b
Misschien weet jij het beter als ik zandboer , maar ik ben ook melkveehouder in zuidoost brabant en hier gaat toch echt wel bijna alle mais naar melkveehouders toe. Dus dat verhaal van jou is grote onzin. Op dit moment is er nog geen zinnig woord over de prijsvorming te zeggen, als je daar over een maand eens mee begint in plaats van nu al zielig de prijs proberen omhoog te praten. Succes er mee !!!!!!!!
marcel b
@Zandboer, nee ik hoor niet tot die categorie die voor niets mais wil kopen ,heb zelf vorig jaar voor erg goeie mais 1600 euro betaald. Was het ook waard. Maar dit jaar heb ik net als vele andere al de vierde snede gras gemaaid waar en veel vanaf kwam en van prima kwaliteit , verder hebben de koeboeren zelf ook ! beste mais !!!!
anonymous_855
Handelsprijs korrelmais is gezakt, ga daar even van uit.
anonymous_855
Geachte zandboer, de maisprijzen zijn helemaal wel naar beneden gegaan. (3 euri )
anonymous_860
Marcel B Schreef:
-------------------------------------------------------
> Misschien weet jij het beter als ik zandboer ,
> maar ik ben ook melkveehouder in zuidoost brabant
> en hier gaat toch echt wel bijna alle mais naar
> melkveehouders toe. Dus dat verhaal van jou is
> grote onzin. Op dit moment is er nog geen zinnig
> woord over de prijsvorming te zeggen, als je daar
> over een maand eens mee begint in plaats van nu al
> zielig de prijs proberen omhoog te praten. Succes
> er mee !!!!!!!!

Zit zelf in Zuid-Brabant. Hier zijn de rundveehouders maar amper meer in de meerderheid wat maisaankoop betreft. Geitenhouders, varkenshouders, kalvermesters, mengvoerbedrijven en bio-vergisters zullen steeds meer de concurrentie aangaan. Over de prijs is inderdaad nog niet veel te zeggen. Maar eerst betalen en daarna het perceel pas op zal wel het credo zijn dit jaar!!
anonymous_861
[www.liffe-commodities.com]

Inloggen, en dan kijken naar milling weat en corn
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden welkom geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!