Melkprijs australie12 cent !

intressantstukjeuithet Veeteeltforum.Laat je toch beseffendat het NOG erger kan

[veeteeltforum.nl]

auteurmacdonalds
Woonplaats: tasmania, australia

kleine update vanuit Tasmanie
Misschien dat jullie het al gehoord hebben, de melkprijs voor juli/augustus word hier 26 dollar centjes, 12 euro centen
word krap dit jaar.
wijzelf denken dat we dit jaar geen winst gaan maken, zelf nadat we dingen gaan schrappen, bijvoorbeeld geen graan voor de melkers, alleen gras, minder mais, meer kuilgras, is goedkoper om uit te voeren. Mais ging in het verleden in de mengwagen, kuilgras kan in ronde balen voor de koeien worden uitgereden, met een soort van uitrol systeem. deze pakt de ronde balen met twee armen op de vlakke kant en de baal rolt vanzelf uit, tweedehands was dit geval 2000 dollar.
geen kunstmest, alleen wat urea (42 percent N)
iets minder koeien dan we gehoopt hadden. we hoopte op 450/480, het word waarschijnlijk 425
jongvee krijgt nog wel de volle verzorging, veel gras, beetje mais met de voorlader in hun voerbak, en nog steeds graan
de motorbike word dit jaar niet vervangen, trekkers krijgen een service minder, en banden worden dit jaar niet vervangen
tweede auto blijft in de schuur staan dit jaar
en nog wat kleine veranderingen die geld besparen.
Aan de andere kant willen we gaan herdtesten, dwz melkcontrole, om meer op koenivo te gaan sturen, niet rendabele koeien kunnen zo eerder worden afgedroogd
personeel (2 fulltimers), blijft hetzelfde.
Mijn consultancy business begint aardig op te pikken, ben nu vaak 3 dagen van het bedrijf af, over koeien lullen en er betaalt voor krijgen. Al mijn klienten hebben de schik goed te pakken, en besparen waar ze besparen kunnen.
Het hards getroffen lijken de HF boeren die hoge producties willen. Meeste gaan van 9000 kg naar 6/7000 kg melk per koe terug, van 2 ton krachtvoer naar een ton of minder hoop dat het goed gaat voor dat soort veestapels bljf pushen voor een goede veegezondhedszorg verse oeen zorg reupelheds behandelng etc om extra verles van lgaamsgewcht te vooromen
al met al een interessant jaar voor de boeg

Deel dit topic

Reacties

anonymous_8
Misschien dat de DDB-top kan emigreren naar Australie. Daar is meer eer te behalen dan hier. 43 cent - 12 cent = 31 cent verschil. Ja dat is de moeite waarde om een beetje actie voor te voeren.
gezienus
wat dacht je van doc deze maand 17,5 centis toch ook een lachertjelaat de emd zijn werk maar doen anders zitten we minimaal 2 jaar in deze crises de feiten ligenop tafel dat het een lange periode word alleen veel vehouders moetennoch waker worden
anonymous_359
tot op heden is bij leerdammer blijven in plaats van weg gaan naar doc nog geen verkeerde beslissing geweest. Maar toch eigenwijs als ik ben, zodra er een goede kans voorbij komt, ben ik weg bij bel leerdammer. Een ding moet ik de mensen bij leerdammer nageven, hoe opportunistisch ze ook zijn ze hebben voor het eerst in 10 jaar min of meer woord gehouden en daar verdienen ze toch wel enig krediet voor. Dus het moet wel een goede aanbieding zijn. Zelf sta ik open voor rouveen en cono en zelfs doc over een paar jaar.
De mensen die ik heb gesproken op een kennismakingsgesprek bij doc spraken mij erg aan, helaas kun je daar niet leven.
gezienus
arla is mischien ook een mogelijkheid die zullen op de lange termijn toch ook melk moeten hebben
casev
arla....volgens mij is het in denemarken ook goed zoeken naar boeren dieblij zijn met dat Arla.....
anonymous_448
graag achter in de rij aansluiten bij rouveen! en de cono wil zeker geen extra melk/leden in de voormalige Vechtstreek. Naar mijn weten mag er alleen melk uit de beemsterregio in beemsterkaas. Misschien is het mogelijk om een Rouveen of Cono bedrijf over te nemen en dat te koppelen aan je eigen bedrijf, maar daar weet ik niets van.
anonymous_7
Die kleine fabriekjes zoals Rouveen, afgelopen jaren prima melkprijs, maar ze blijven klein en kwetsbaar een andere directeur met waanideeen , of paar grote wanbetalers en het is over en uit. Hebben we hier in het verleden ook met kaasfabriekje Oudwoude gehad, jarenlang top, 2 slechte jaren en nu kun je er paintballen.Ik ben op zich zelf wel tevreden met de grote club, ook al ben ik maar een nummer.
Erco
Dat klopt niet Roy. Beemsterkaas komt niet speciaal van boeren uit de beemster. Wel is het zo dat Cono geen extra leden aanneemt. Ze verkopen al miljoenen liters melk omdat ze geen bulkkaas willen maken en ja dat heeft een tijd meer geld opgebracht dan dat de boeren vingen maar nu moet er dus geld bij om het op de spotmarkt af te zetten.
Jannus
Ik las vanmorgen dat de spotmarkt op 23 ct zit,waarom kaas van maken ??? gewoon doorverkopen en KASSA !!
anonymous_141
spotmarkt 24 ct

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , gras , mengwagen , koeien , melk , koe , melkprijs , krachtvoer , voer , jongvee , kunstmest , sparen , melkcontrole en melkers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0