Adviseurs ABAB druk met hulp melkveehouders

BEST - De specialisten bij het accountants- en adviesbureau ABAB hebben hun handen vol aan melkveehouders die om raad vragen. "De situatie als gevolg van de fors ingezakte melkprijs is behoorlijk ernstig", zegt marktmanager Ineke Couwenberg.

"De verschillen in de kosten kunnen bij bedrijven groot zijn. Maar ook de besten op dat gebied kunnen momenteel niet produceren zonder dat er geld bij moet. Een heleboel bedrijven zijn niet meer in staat hun vaste lasten af te lossen. De eerste stap is dan om die afdracht in overleg met de bank stil te zetten. Op het moment dat dat niet helpt, wordt het natuurlijk nog nijpender."

ABAB adviseert melkveehouders vooral zich snel goed te verdiepen in de bedrijfscijfers. "Alles begint bij inzicht in je kostprijs door het jaar heen." Een boer die dat weet, en ook de kritieke opbrengstprijs van de melk kent wat hij minimaal moet krijgen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen kan daar beslissingen op afstemmen.

"Bijvoorbeeld over de vraag of hij een vaars wel in productie moet brengen, als elke liter toch alleen maar geld kost." Veehouders doen er volgens Couwenberg verder verstandig aan prognoses te maken voor hun liquiditeitspositie in het komende halfjaar. "Je kunt maar beter weten of je nog wel binnen je kredietlimiet blijft, voordat je de rekeningen niet meer kunt betalen of de bank bij jou aanklopt."

De melkveesector wacht intussen gespannen op mogelijke maatregelen 'van bovenaf' die enig soelaas kunnen bieden. Alle partijen in de zuivelketen hebben daarvoor vorige week voor het eerst om de tafel gezeten. Een van de mogelijkheden is overheidssteun aan ondernemers van maximaal 15.000 euro. Dat bedrag is door Brussel goedgekeurd.

Op zijn vroegst in de tweede helft van augustus komt er meer duidelijkheid. Gepoogd wordt ook om tot meer transparantie te komen over de verdeling van kosten en marges in de zuivelketen, met onder andere de zuivelfabrikanten en de supermarkten. Dan valt wellicht uit te leggen waarom de consumentenprijs voor melk niet meedaalt met wat de boer er voor krijgt.

Bron:[www.deondernemer.nl]

Deel dit topic

Reacties

zandboer
€ 15000,-????Snel melkquotum kopen!!!!
anonymous_336
precies zandboer. Daarom zouden ze dat bedrag al niet moeten geven
zandboer
Onvoorstelbaar hoeveel geld er verkwanselt is, de laatste 25 jaar, met quotumaankopen. De adviseurs hebben in hun eigen voordeel geadviseerd, ten koste van de boeren.
zandboer
Ze hebben wel het grote geld van de kopers.
Grasbaal
De meeste mensen die nooit iets hebben gekocht zijn in ieder geval nu geen melkveehouder meer.......
anonymous_861
Jij hebt dus nooit gekocht?
Grasbaal
Ja, wel eens gekocht maar dat was een herinvestering van een eerdere verkoop. Nooit echt gegroeid in de melkveehouderij dus nu geen melkveehouder meer.
anonymous_861
Ik ken mensen, die zijn gegeroeid van 25 naar 50 koeien in tijd van een paar jaren. En dan denk je: nou , die doen het goed, ze hebben veel quotum gekocht, wat blijkt achteraf: ze hebben alle melk bijgeleasd . Dat noem ik dus geen groeien.
anonymous_8
Dus quotum aankopen noem jij wel groeien..
anonymous_861
Quotum aankopen, welke gefinancierd wordt vanuit de winst is zeker groeien ja, quotum aankopen waardoor de schuld groter wordt is zeker niet groeien, tenminste dat is mijnmening.
pieta
Beste knorrepietje, dat is dan iets van de laatste paar jaar. Daarvoor kon je maximaal 75.000 kg leasen.
anonymous_861
Ja klopt, ineens werden die kleine berdrijven "groot"
Wimsumar
Beste Zandboer: Enige zelfkritiek is ook wel op zijn plaats. Menigeen heeft aan den lijve ondervonden dat quotumaankoop te vaak wel extra werk maar niet de gewenste inkomensverbetering gaf.
Een zelfde zelfkritiek is nu ook op zijn plaats bij allen die wel weten dat er al een aantal jaren goede initiatieven voorgesteld zijn ter verbetering van de melkprijs maar waarin de Nederlandse boer uitblinkt in het NIET ondersteunen ervan.
Jack Rijlaarsdam
Zijn er ook realistische initiatieven voorgesteld, Wim? Die heb ik gemist dan... help me ff.
Wimsumar
Beste Sjakie: Vraag uw vrouw om advies. Vraag haar wat te doen bij de mogelijkheden die geboden worden ( D.D.B., Otten's M.M.P. en coöperatieledeninspraak) zodat u met minder werk meer kunt verdienen.
Grasbaal
Ik denk dat de vriendin van Sjakie hetzelfde antwoord zal geven als de vrouw van de warme bakker voor hetzelfde dilemma staat.
Wimsumar
Beste Co Scholten: Nee, u bent helemaal mis, bij de warme bakker en z'n vrouw gaat in beginsel niets onder de kostprijs weg en indien nodig wordt de verkoopprijs 'gewoon' verhoogt.
anonymous_8
Wim, het omgekeerde is ook waar: menigeen waaronder ondergetekende heeft aan den lijve ondervonden dat quotumaankoop ook kan leiden tot inkomensverbetering. Waarmee ik niet wil zeggen dat quotumaankoop op dit moment verstandig zou zijn.
anonymous_861
Tja , als je van -10.000 Euro naar 0 gaat dan is dat ook een inkomensverbetering ja.
Wimsumar
Beste Marcster: Natuurlijk, er zijn situaties geweest datdoor lage quotumprijs en hoge melkopbrengst verdiensten werden gemaakt met name bij zelkcalculerende boeren. Over het algemeen heeft het al jarenlang toegepaste groeimodel geenof geen evenredige inkomensgroei met zich meegebracht.
anonymous_861
Quotumaankoop heeft geleid tot grote schulden en dus geleid tot de snelle (grote) problemen die zijn ontstaan. Het is toch niet normaal dat ondanks de uitbreidingen van de meeste bedrijven, deze zo snel in de problemen komen.
anonymous_107
Schuif alles maar weer op 1 hoop.Blijkbaar redeneer je vanuit je eigen resultaat dat je met melken behaalt.
anonymous_861
Waardoor komt het dan, als mijn redenatie niet klopt????
anonymous_107
Als volgens jouw redenatie iedereen die ooit quotum heeft gekocht nu in de problemen(zit je trouwens pas in als je het zelf zo ervaart, niet omdat een ander dat vindt) zit, geeft dat aan dat je niet voor kan stellen dat er mensen zijn die daar wel aan verdient hebben, wat weer betekent dat je eigen resultaten zo slecht zijn, zodat dat in jouw geval ook zo geweest zou zijn.

Door jouw heilige overtuiging dat 70% dit jaar op de fles gaat moet je ook wel denken dat ieder die quotum gekocht heeft failliet gaat, maar dit is eerder ingegeven door die kronkel dan de realiteit.

Zolang arbeid, grond en stalruimte nog niet optimaal benut worden kan quotumaankoop wel uit.Met deze melkprijs moet het wel een combinatie van deze 3 zijn.
anonymous_860
Even serieus.
Kun jij ( of wie dan ook) met een melkprijs van onder de 30 eurocent quotumaankoop rendabel maken? Ook al voldoe je aan jouw drie voorwaarden.
anonymous_107
Knorrepietje stelde dat quotumaankoop tot grote schulden, dus grote problemen heeft geleid.
Het gaat hierbij dus om quotum watde laatste jaren.is aangekocht.
De melkprijs is afgelopen jaren boven die 30 cent geweest, voor diegenen met goede resultaten en als ze voldoen aan m'n 3 voorwaarden geen enkele reden om in "problemen" te komen.
Quotumaakoop nu is met geen enkele zekerheid aan te geven of dat rendabel is voor bovengenoemde groep, imeers we weten de gemiddelde prijs voor de komende 6 jaar nog niet. Dat is aan een ieder zelf om daar een inschatting van te maken. Ook een knor of een bosje weet niet wat die melkprijs zal zijn.
Juist degenen die afgelopen paar jaar veel in onroerend goed hebben geinvesteerd en er vanuit gingen dat het quotum geen waarde meer hebben zou, zitten nu met een financiering die t.o.v. hun melkproduktie te hoog is.Grond van 40.000-50.000 en stallen die niet gevuld zijn geven nu eenmaal meer kosten dan opbrengsten.
Dan is er een categorie die de afgelopen maanden een fors deel van hun al karige melkgeld aan superheffing kwijt zijn,
Dit zijn de bedrijven die nu echt problemen kennen.
anonymous_860
Mijn visie: elke melkveehouder die de laatste 15 jaar quotum aangekocht heeft, heeft dat in de veronderstelling gedaan dat hij tot de BLIJVERS zou behoren. Maar het % stoppers kan de komende 10 jaar wel eens "behoorlijk" hoog zijn. Is het voor die mensen dan echt een way of live geweest en geen economische activiteit? Ik snap het niet, maar het zal wel aan mij liggen.
Welke bedrijven hebben nu problemen:
- hou toch op over die superheffing. Als je dat na 20 jaar nog niet onder de knie hebt, zal toch ieder aan je ondernemerscapaciteiten twijfelen
- die boer die zijn quotumopbrengst geherinvesteerd heeft in een grote, nieuwe stal? Zijn meest toch wat contraire ondernemers. Zeg maar de rekenaars. Komen er wel.
- Nee, degenen die echt problemen krijgen zijn de pas overgenomen bedrijven, maar vooral de snelle groot-groeiers.
(nieuwe stal, veel quotumaankoop en grond)
anonymous_861
De bank(diet)en hebben de boeren gedreven om veel melkquotum te kopen en het geld bij hun te lenen. ook de vakbladen hebben er aan meegedaan.

Zoals ik al eerder zei, ik ken iemand die deed het heel anders, hij verhuurde en verhuurt nog een deel van zijn melkquotum en betaalt daar zijn medewerker van en zelf heeft hij een handelsonderneming. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden.
anonymous_861
Ik denk dat Izak veel quotum heeft aangekocht de laatste jaren.........................................
anonymous_107
Ik weet het zeker of hij dat gedaan heeft.
anonymous_107
<Welke bedrijven hebben nu problemen:
- hou toch op over die superheffing. Als je dat na 20 jaar nog niet onder de knie hebt, zal toch ieder aan je ondernemerscapaciteiten twijfelen.">
Bij heel veel boeren twijfel ik daar zeker aan, als je hier al leest hoe sommigen rekenen. Die miljoenen aan superheffing wordt toch echt afgedragen dit jaar.

-< "die boer die zijn quotumopbrengst geherinvesteerd heeft in een grote, nieuwe stal? Zijn meest toch wat contraire ondernemers. Zeg maar de rekenaars. Komen er wel.">
Dat zijn zeker rekenaars, alleen gaan ze dan ook uit van een bepaalde verwachting, inzake quotum inruilen tegen onroerend goed is die verwachting niet echt uitgekomen, zijn het daarnaast toch vooral gokkers, die kunnen dus ook veel verliezen.Voordeel is dat het meestal geen jankerds zijn.

- <"Nee, degenen die echt problemen krijgen zijn de pas overgenomen bedrijven, maar vooral de snelle groot-groeiers.
(nieuwe stal, veel quotumaankoop en grond)">
Hier ben je het dus met me eens, ik gaf al aan dat een combinatie van die 3 je wel in problemen kan brengen, want als overname tegen vrije waarde niet uitkan, kan uitbreiding dat ook niet.
anonymous_107
Dat jij en knorretje denken dat boeren die de afgelopen 15 jaar quotum hebben gekocht daar niets aan verdiend hebben, betekend nog niet dat dat zo is.
anonymous_860
Izak Schreef:
-------------------------------------------------------
> Dat jij en knorretje denken dat boeren die de
> afgelopen 15 jaar quotum hebben gekocht daar niets
> aan verdiend hebben, betekend nog niet dat dat zo
> is.

Nee, wie weet hebben jullie wel gelijk. Maar het zou dan wel de eerste keer zijn dat mensen die een goudenluchtballon kopen er uiteindelijk beter van worden!!
Maar stel dat je om wat voor reden toch NIET tot de blijvers zou behoren, dan kan het toen belastingtechnisch en bedrijfseconomisch allemaal wel interessant geleken hebben, je kunt dan wel jaarlijks een mooi inkomen gehad hebben en je hebt wat langer boer "mogen" blijven. Maar je belastingdeskundige zal je aan het eind van het liedje wel vertellen dat je heel veel jaren een dure hobby gehad hebt!
Het behaalde inkomen zal mijn inziens nooit opwegen tegen het opgelopen vermogensverlies.En dan denk ik niet alleen aan het quotum, maar bv. ook aan de waardedaling van het onroerend goed.
anonymous_78
waneer word arbeid optimaal benut izak , hoevvel uur moet je dan maken ?
anonymous_861
Ja inderdaad mijn resultaten zijn superslecht, zeker als jij het zegt. De wens is de vader van de gedachte.

het probleem is dat jullie (o.a. dus jij) teveel gefixeerd zijn op dat melken en dat allemaal in het groot. Man, doe je ogen eens open en laat je niet beschijten (letterlijk en figuurlijk) door die koeien, kijk eens verder, er zijn zoveel mogelijkheden om op een zelfstandige manier je brood te verdienen. Ik ken een melkveehouder, die verhuurt een gedeelte van zijn melkquotum, met die opbrengst betaalt hij een medewerker en heeft zelf een handelsbedrijf, een uitgekookte gast en verdient bakken met geld, zonder echt veel te doen.
anonymous_861
Waar blijft je goed gemotiveerde antwoord??


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 07/08/2009 21:54 door knorrepietje.
anonymous_107
Wat een geduld.
Erco
jee knor je verwacht binnen 1,5 uur een antwoord? sommige mensen zijn gewoon nog lekker hard aan het werk. die verdienen nog wel wat 😉
Grasbaal
Het beste advies wat alle adviseurs hadden kunnen geven is groei niet meer dan 10% per jaar. De snelle verdubbelaars van de laatste jaren zullen nu dan ook de grootste financiele problemen hebben. De gestage groeiers gaan rustig door of staan nu misschien eens een jaartje stil.
anonymous_336
dat ze bij een quotum van 1 miljoen nog altijd 100.000 liter
anonymous_861
ja, maar je hebt toch ook inkomsten van een miljoen melk, dus elk jaar dan een 100.000 liter groeien, dat stelt toch niks voor, of toch wel????
pieta
Beste Knorrepietje, Groeien bij een miljoen kg melk. Dan komen de problemen met arbeid, bouwblok, looplijnen e.d. in beeld. De financiën zijn dan lang niet altijd het probleem.
anonymous_861
Co,ik ben het niet altijd met je eens, maar deze keer voor de volle 100%
Erco
ik voor elk jaar 10% Co, dus denk dat ik er 10 jaar over doe om het met je eens te zijn
Erco
ach Co, dat is niet altijd zo. er zijn er ook wel bij die grote stappen gemaakt hebben en waar het wel goed gaat. men kan nu wel makkelijk lullen. Iedereen heeft het niet zo goed nu
anonymous_861
Ik dacht dat jij nog geld verdient, gezien je reactie van 2 minuten geleden (07.43)
Erco
juist en als jij gaat denken knor, dan gaat het mis! Ik heb helemaal niet gezegd dat ik nog wat verdien, Er moet nog geen geld bij gelukkig maar ik zei zelf al dat bij iedereen het nu niet goed gaat dat is wel duidelijk als dit zo nog een paar maandjes verder gaat zal ook mijn rc gereduceerd raken richting het nulpunt. Maar ach
anonymous_861
er is meer dan werken he?
Erco
dat klopt
Wimsumar
knorrepietje Schreef:
-------------------------------------------------------
>Het is toch niet normaal dat
> ondanks de uitbreidingen van de meeste bedrijven,
> deze zo snel in de problemen komen.

Beste Knorrepietje: Dat is nu juist wel normaal, immers er zijn kapitale uitgaven, investeringen gedaan voor deze uitbreidingen met (bekende) bijbehorende jaarkosten.
anonymous_861
Ja Wim, zeker is het normaal
anonymous_617
Naar mijn bank en boekhouder heb ik altijd verkondigd dat het melkquotum in 2012 waardeloos wordt. Dit in verband met discussies over afschrijving/aflossing/evt. aankoop van het productierecht.
Ze waren tot op heden nooit met me eens.
Maar als deze situatie in de melkveehouderij aanhoud ga ik wel gelijk krijgen.
anonymous_8
Knorrepietje II
anonymous_861
Dan ben je toch wel heel erg onnozel als je denkt dat het melkquotum blijft, zeker omdat jij zo duur gekocht hebt


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 07/08/2009 15:36 door knorrepietje.
casev
G. Schreef:
-------------------------------------------------------
> Naar mijn bank en boekhouder heb ik altijd
> verkondigd dat het melkquotum in 2012 waardeloos
> wordt. Dit in verband met discussies over
> afschrijving/aflossing/evt. aankoop van het
> productierecht.
> Ze waren tot op heden nooit met me eens.
> Maar als deze situatie in de melkveehouderij
> aanhoud ga ik wel gelijk krijgen.


ik dacht het niet.Zoiezo zal de leaseprijsnooit meer onder die 4 cent komen.Tel de quotumprijsmaarx het aantal jaren tot 2015.

Juist met `n melkprijs als deze is het aanlokkelijkom meer te gaan melken, en je RC op peil houden.
Quattro-shooter
RC op peil houden???? tsssss

Spreek je aan't eind van q jaar wel weer eens... !!
paul1
RFCmoet de RC op peil houden!!!
anonymous_336
ik heb toch van verschillende mensen gehoord dat ze quotum kochten omdat ze veel te veel melk hadden.
Een goede kennis kocht onlangs 40.000 kg a 18 eurocent per % vet.
Wat is wijsheid
casev
ok, wat moet je dan?

nueen paar koeien wegdoen.De enigste kosten die direkt ! (dus in je portemonnee )dalenis het krachtvoer.maarer komt direkt `n stuk minder binnen.

annonukan je verleasen,maardat is straks,als het quotum waardeloos is, zoals jij claimt,niet.
kaas
ja maar ik weet 3 gevallen waar de bank de boer voor het blok zet dat ze verplicht 2 of 3 ton melk er bij moeten kopen om de stal vol tekrijgendie zijn met elkaar gek , ze zeggen dan worden de kosten voor de stal over meer liters uitgesmmer ,maar volgens mij word het verlies alleen maar groter
anonymous_195
natuurlijk doet de bank dat.... ze zullen wel moeten, ze kunnen namelijk niet hebben dat de quotum prijs/ grondprijs inelkaar klapt. Anders lopen
ze direkt met nagenoeg alle melkveebedrijven tegen kredietwaardigheid problemen aan.
anonymous_860
Jij snapt het Pinokkio.
anonymous_861
die tijd komt toch, van uitstel komt geen afstel
anonymous_8
Waarom zou de kredietwaardigheid van bedrijven gevaar lopen als de quotumprijs in elkaar klapt???
anonymous_195
nogal simpel, 15000 kg melk per ha * 2 euro financiering maakt 30000, wat blijft er dan van de executiewaarde dan nog over ???
anonymous_8
Die 2 euro heb je toch niet op basis van de quotumwaarde van de bank gekregen.
anonymous_195
Nee absoluut niet, door je eigendom van grond, ooit gekocht voor 15000 gulden(??) en nu vol gefinancierd!!!!
anonymous_8
Precies. Maar ik had het over het inklappen van de waarde van quotum.
anonymous_195
Als quotum geen waarde heeft, is melken waardeloos
anonymous_860
marcster Schreef:
-------------------------------------------------------
> Precies. Maar ik had het over het inklappen van de
> waarde van quotum.

Hoezo, heb jij twijfels dat quotum waarde blijft houden?
anonymous_8
Heb ik geen twijfels over. Het lijkt me beter om ons niet druk te maken over het wegvallen van de quotumwaarde
anonymous_861
Dat moet je ook wel als je, zoals jij aan struisvogelpolitiek doet
anonymous_336
het gekke is dat de adviseurs nog steeds spreken van financiering per liter quotum.
moeten ze dan toch veranderen in financiering per ha grond
Coen
beter is te spreken over integrale kostprijs per kg melk

kengetal "financiering per kg melk" is nooit wat geweest; grote versus kleine bedrijven, eigendoms- versus pachtbedrijven, intensieve versus extensieve bedrijven kun je onmogelijk met een dergelijk kengetal vergelijken
pieta
Beste Durk, vertel eens wat over die integrale kostprijs zoals jij die voor ogen hebt. Ik vind de kostprijs gebaseerd op kasstromen de meest interessante voor de kortere termijn.
Coen
pieta, becijfering zou je globaal kunnen opzetten volgens onderstaand model waarbij de opbouw van je eigen kostprijs vreselijk belangrijk is

* variabel deel van de kostprijs: voerkosten (krachtvoer + melkproducten) + directe veekosten + teeltkosten - omzet en aanwas
* semi-variabel deel van de kostprijs: aankoop ruwvoer + externe mestafzetkosten + melkquotumkosten + externe arbeid + energiekosten
* vast deel van de kostprijs: eigen arbeid + bewerkingskosten (incl. afschrijvingen) + vastgoedkosten (incl. afschrijvingen en pacht) + algemene kosten + rentekosten
* vaste opbrengsten: bedrijfstoeslagrechten + agrarisch natuurbeheer

een ieder vult maar aan naar zijn eigen unieke situatie; als je veel semi-variabele kosten in je kostprijs hebt zul je zien dat de kostprijs snel en hard oploopt omdat over het algemeen aan deze liters melk (ook bij een normale tot goede melkprijs) niets verdient wordt.
paul1
Alle kosten zijn momenteel te veel, maar je kunt toch moeilijk de rekeningen niet meer gaan betalen.


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/08/2009 10:58 door paul.
pieta
Beste Pinokkio, de bank telt de waarde van het quotum niet bij financieren. Anders zouden ze ook wel doen als bij hoog gefinancierde varkensboeren, blokkaderecht op de verkoop van varkensrechten.
anonymous_195
Zeker wordt er rekening mee gehouden, Zullenze nooit zeggen, maar zit wel verschil in of je 10000 kg of 25000 kg melk per ha hebt!! bij 25000 kun je meer financieren!!! Maar of je er blij mee moet zijn ...............
klaas de b
Melkquotum is nooit onderpand bij hypotheek, enkel onroerend goed is dat. Q prijs heeft dus in feite niks met executiewaarde van doen.


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/08/2009 10:14 door Klaas de B.
anonymous_195
en daar komt nog bij, als iets echt waardeloos is, wil niemand het hebben en wordt er geen drol aan verdient!!!! Dat laatste zijn de mensen vergeten die
een grote stal hebben gebouwd en gedacht hebben 'ik krijg het quotum gratis'..........Dus die zittennu met de kop op het hakblok......Quotum kopen en nog
meer financiering (verplicht!!!! van de bank) of niets doen, en ten onder gaan aan de vaste lasten....
Beide met zelfde resultaat..............En als ze het wel redden, wordt ik schatrijk !!!! (denk het ook niet)
anonymous_861
JIj weet hoe het in mekaar zit. Perfect gezegd!!!!!!
anonymous_195
bedankt!!
anonymous_107
Je vergeet opbrengst koe, zelf 15 % besten verkocht, met deze melkprijs moet je ze een driekwart jaar melken om de opbrengstprijs te halen van het melkgeld.. Nu kunnen we wat verleasen ipv 100.000 kg bij te kopen/leasen.
anonymous_861
Word je dan toch eens verstandig?????????????
anonymous_107
Je moet niet proberen iedereen in een vakje te stoppen als je niet eens weet wat voor vakjes er allemaal zijn.
anonymous_861
Mag ik niet zeggen dan, dat je eindelijk eens verstandig wordt? Ik bedoel dat als een compliment!!!!!!!!
anonymous_107
Geeft alleen maar aan dat je eerder een verkeerde conclusie hebt getrokken, maar dat zal je vaker overkomen.
anonymous_861
Als jij je gelijk wilt hebben van mij, dan kun je dat krijgen.Echter de markt zal gaan bepalen wie ECHT gelijk gaat krijgen.
anonymous_107
Zo is het, jij dus niet
anonymous_861
en jij zeker niet!!
anonymous_107
Maar ik wist dat al.
anonymous_861
**************************************************************


2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 11/08/2009 00:48 door Co Scholten.
anonymous_107
Je hebt je oude niveau weer, zie ik?
anonymous_861
Lachen man..................
anonymous_457
Hoe is jouw sommetje dan Casev? Ik reken even met stel 20,000 kg aankopen, zeg 15000 euro uitgeven om aan omzet zeg 5000 euro meer binnen te krijgen (geen kosten gerekend). Die 15000 gaat nu toch ook van je RC af, of redeneer je die neem ik op als hypotheek en mijn rc neemt toe? Uiteindelijk zal toch via die rek.courant je hypotheek afbetaald moeten worden.
George
De Abab heeft het inderdaad druk want mijn boekhouding van 2008 heb ik nog steeds niet terug , terwijl ze in het begin van dit jaar de complete boekhouding al hebben meegenomen. Nu heb ik dus al meer dan een jaar geen jaarcijfers , als dat maar goed blijft gaan hier.
anonymous_78
2008 is pas 7,5 maand geleden george
George
De bank heeft ook nog niet naar de jaarcijfers gevraagd.
anonymous_78
daar vragen ze bij mij al 2 jaar niet meer naar
anonymous_80
Bij alfa lopen ze ook achter,wij hebben de boekhouding al maanden terug ingeleverd maar ze hebben het alleen nog maar ingeboekt.
paul1
tis niet voor niets een boekHOUDER,die boekhoudingkrijg je niet meer terug

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkprijs , melkveehouders , boer , bank , zuivelketen en abab geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
102
DEELNEMERS
23
WEERGAVES
0