Brand bij varkensstal bedrijf Hamletz in Beerta

In een grote varkensstal in het Groningse dorp Beerta woedt dinsdagmiddag een zeer grote brand. Meerdere brandweerwagens zijn ter plaatse. Vanwege het watertransport dat nodig is om de brand te blussen, is het treinverkeer tussen Groningen en Leer stilgelegd.

boerderij.nl/brand-bij-varkensstal-bedrijf-hamletz…

Deel dit topic

Reacties

+7
MTSTAMMINGA
De brand is bij het bedrijf Hamletz van Annechien ten Have. Ze won in 2019 de prijs voor Agrarisch Ondernemer van het jaar. “Om alle eenheden van voldoende water te voorzien wordt ook het groot watertransport ingezet”, aldus de brandweer. Er komt veel rook vrij en de brandweer adviseert omwonenden om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten

Dit is niet best!!! sterkt fam ten Have
+4
bio boer
@MTSTAMMINGA zit daar niet mee
Beterleven wat niet wil lopen
Dierenactivisten in je stal en nu brand veel sterkte voor ze had wel bewondering voor het bedrijf het frustreerde mij dat eigelijk idereen wil dat varkens diervriendelijker worden gehouden maar vereken het tekopen
+1
de jonge
@MTSTAMMINGA zeker niet best, zeer triest. veel sterkte gewenst voor de familie. lagen ook zonnepanelen op of niet...
+5
Koetje33
Erg triest een brand. En dat haar dit moet overkomen. Zij heeft het aangedurft om een markt te bewandelen wat volgens politiek en media de toekomst is. En is daarmee van een koude kermis bij huis gekomen. En dan nu een stalbrand... Sterkte voor de familie.
+2
hans1980
Veel respect voor anchelien
Durf ondernemerschap en goed in media

Jammer van dit levenswerk, maar sterkte!
+2
Erik1979.
Ik heb de rook gezien. Niet normaal. Konden het niet plaatsen toen we over de A7 reden. Toen we voorbij Beerta reden zagen we het goed. Annechien is toch wel de laatste die je zoiets gunt. Zo hard geprobeerd om een andere varkenshouderij op te zetten en zoveel tegenslag. En nu dit. Geen woorden voor.
+1
demelkboer
Wat een drama. Veel sterkte
Melkveehoudernh
Vreselijk voor deze mensen, en waarschijnlijk weer zonnepanelen. maar kan iemand mij uitleggen waarom het bijna altijd kippen of varkens stallen zijn die in de brand gaan? melkvee zien we zelden, en daar liggen ook genoeg panelen op hier en daar.(afkloppen)
casev2
@Melkveehoudernh een varkens/kippen stal is op heel veel punten anders dan melkvee. Het zou eerder (heel) intressant zijn dit aantal branden te vergelijken met het buitenland, waar de eisen aan de stallen veel anders zijn dan hier, qua luchtwassers bijvoorbeeld.

Ook heb ik altijd het onderbuikgevoel dat types zoals de vegan streaker gek genoeg zijn om de intensieve veehouderij sector op deze manier flink zwart te maken. Maarja... zonder heterdaad bewijs je zoiets nooit

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's brand , watertransport , groningen en blussen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
2.076