Zeewolde koop twee agrarische bedrijven om "datacenterplan"te redden

Tot verbazing van de Raad van State en de vele tegenstanders van het Datacentrumplan Trekkersveld IV in Zeewolde (FL) blijkt de gemeente recent twee agrarische bedrijven te hebben opgekocht om stikstofruimte voor de aanleg van een gewoon bedrijventerrein van 35 hectare te creëren.

Deel dit topic

Reacties

+3
de jonge
Hier wordt de nederlandse natuur en de gehele wereld vast beter van:🔢 ..... Bijzonder dat een mob hier niets aan kan/wil doen.
+2
Twentsch Land
Begint steeds meer op een doorgestoken geld kaart te lijken.

@de jonge
+1
de jonge
@Twentsch Land dat vinden wij niet raar, dat vinden wij alleen maar heeeel bijzonder......
BertK
Toch precies wat men wil, 30% naar natuur en NH3 inleveren ten bate van NOx?

In dit geval was er mogelijk sprake van een woest aantrekkelijk aanbod.

Niet van de overheid maar van een projectontwikkelaar. Die grap zouden ze vaker moeten maken, kost het de overheid niet zoveel.
de jonge
@BertK neee wat men zegt te willen is dat de kwaliteit van de natuur niet verder verslechtert... roosters en innovaties in de landbouw worden afgeschoten omdat er niet met 100% zekerheid te zeggen is hoeveel reductie er wordt behaald, maar een datacenter kan er wel komen? ondanks dat daar ook niet tot achter de komma bekend is hoeveel uitstoot die gaat hebben... iets met rechtsongelijkheid? discriminatie ?en een mob die rechtszaken wel of niet aanspant op willekeur?
+1
bio boer
Waarom wil zeewolde het zo graag wat heeft zeewolde het aan ?
+2
Noorderling
@bio boer
vreselijk veel ozb incasseren.
Gaat bij gemeentes voor windmolens net zo.
Euro stuurt alles, landbouwgrond brengt ze niks op en die paar stallen is ook maar kleingeld.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zeewolde , stikstofruimte en hectare geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1.559