18

Gas onder het plastic houden of laten ontsnappen

Wij hebben na het kuilen van gras vaak last van gas onder het zeil. Dit begint meestal een uur of 5 na het afdekken. Moet je dit gas er lekker onder laten zitten of moet je de kuil iets opendoen zodat het gas weg kan? We hebben een korte veldperiode. Kan het daar door komen

Deel dit topic

Reacties

Ik ontlucht m dan. Het is wel gevaarlijk gas dus wel bovenwinds staan en/of weglopen.
+2
Er is 1 goede keuze
Niets aan doen
Beter voor de conservering
Beter voor je gezondheid
Er is geen reden te bedenken waarom je het moet laten ontsnappen
En inderdaad: heeft te maken met vochtiger product
+2
@Rene2001 ben ik zeker niet met je eens. Heb in het verleden tijdens het kuil monsteren meerdere bulten gezien waar het zeil gewoon gescheurd was door de gas druk.
+1
Droger inkuilen
+3
Direct een dikke laag grond op de kuil bij sleufsilo, dan gebeurt dat niet.
+1
Ik heb hem dit jaar niet ontlucht andere jaren wel, ben er ook niet zo happig op om dat te doen, 1 keer werd ik wat licht in het hoofd en mijn blauwe shirt vertoonde gele vlekken na de tijd. Niet gezond spul heb ik het idee
@JappieJo bovenwinds en pijp eronder en weglopen.
+1
@JappieJo longen verbranden door het gas
Aflaten heeft 0 functie
Prima klus voor melkputsloffers
Quote:
Prima klus voor melkputsloffers

@Rene2001 😂😂
+2
@Rene2001 heb wel es gehoord dat het zeil scheurde. Maar je hebt gelijk dan hoef je niet te ontluchten. Dat is n puike theorie 😆
@Rene2001 als het zeil scheurt vanwege gasvorming zoals @cjw73 zegt heeft het wel een functie. Ik blijf er zelf vanaf, geen ervaring met gescheurd zeil. Wind krijgt er wel meer vat op als het bolt, goed vastleggen dus.
+1
@de Tank als het aan de orde is haal ik op de voorkant van de kuil er gewoon 2 grindslurven af. En doe verder niks, als de druk hoog is komt het er vanzelf wel onder vandaan.
+5
@Rene2001 geen klus voor fosfaat loosers?
Ik zou me maar eens gaan afvragen waarom dit gebeurd, naast jouw vraag.
Als je maar geen clostridiale omzetting hebt. Kun je je lol nog op bij de koeien
+2
Droger inkuilen, beter voor mens en koe
@Bekkink rond de 40 is toch mooi
Kunt er voor kiezen niets te doen, mits je plastic niet los komt. Doe er zelf na afdekken direct een buis in van onder plastic, kan je rustig 2wkn laten zitten, komt geen rotte plek van. Wel ergens met uitloop op de vlakte, en geen dieren of machines er naast zetten.
+1
Als met kouder weer is afgedekt kan het ook zijn dat de warmer geworden lucht onder plastic uitzet waardoor plastic gaat opbollen. Als het nog kan lijkt me het beste om zoveel mogelijk te laten ontsnappen voor strak plastic.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , kuilen , gas en kuil geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
1.788
ONDERWERPEN