Motie tegen kalenderlandbouw aangenomen op VVD-congres


Quote:
Tijdens het VVD-congres op zaterdag 3 juni werd met 58 procent van de stemmen een motie aangenomen tegen de door Europa opgelegde landbouw. Ondanks dat deze werd ontraden door Kamerlid en landbouwwoordvoerder Thom van Campen.

Deel dit topic

Reacties

GJKlaassen
Wat heeft Thom dan gezegd?
Dezeeuwseboer
@GJKlaassen dat ze dat niet moeten doen want anders gaat de mestvrijstelling voor de melkveehouders er af
Dezeeuwseboer
@Dezeeuwseboer ik dacht eigenlijk dat de derogatie al er af was
Braboboer
@Dezeeuwseboer

Pas in 2026 volledig.
GJKlaassen
@Dezeeuwseboer vraag me af of Thom het ook inhoudelijk kan uitleggen?
Braboboer
@GJKlaassen

Adema heeft gezegd in het mestdebat dat als ze die 1 oktober niet handhaven brussel direct de derogatie zou kunnen intrekken.

Lekker makkelijk weer.
+3
Twentsch Land
Dan moet Adema maar eens even als de bliksem naar Brussel en daar even duidelijk uitleggen dat we hier een nogal laat voorjaar hadden waardoor een en ander niet kan lukken voor 1 okt en dus dit jaar en altijd met zulke late voorjaren urgentie is.

@Braboboer
+3
Noorderling
@Braboboer
Deal.
Maar hoe je met droge ogen beweert krijgt dat grasland invloed heeft op waterkwaliteit op bouwland vraag ik me dan weer wel af.

Derogatie is een synoniem voor chantage.
Twentsch Land
Ik vraag het mij niet meer af

Door veel betere grondbewerking en opbrengst verhouding ten aanzien van bemesting vergeleken bij het verleden zal uitspoeling bar weinig zijn.

@Noorderling

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw en europa geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
2.061
TREFWOORDEN