Aandacht voor voermengwagen levert euro's op

Er wordt veel gebruikgemaakt van de voermengwagen. Wanneer deze juist wordt ingesteld, gebruikt en onderhouden kan dit een liter melk per koe per dag extra opleveren. Bij 100 koeien betekent dit op jaarbasis (uitgaande van de huidige melkprijs) zo’n 20.000 euro. Genoeg reden om wat kritischer naar de voermengwagen te kijken.

Schoonspuiten
Voor een goed rendement van de voermengwagen is regelmatig schoonspuiten de belangrijkste klus. Het gaat dan vooral om de binnenkant van de wagen. Wat vaak direct opvalt zijn de voerresten die boven in de voermengwagen ophopen (afbeelding 1), maar ook onder de vijzel(s) en in de hoeken bij de klep voor het uitladen van het voer bevinden zich voerresten (afbeelding 2). Wanneer de voermengwagen niet regelmatig wordt schoongemaakt, ontstaan er broedplekken voor gisten en schimmels die mycotoxines vormen.

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Koop dan een blokkenwagen
+2
cjw73
Weer een reclame van een brokken boer.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voermengwagen , koeien , melk , koe , voer , rendement en schoonspuiten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
1.349