GEA › Hoe de familie vd Zwaag met 180 koeien 2 uur per dag aan arbeid bespaart door deze machine

Hoe de familie vd Zwaag met 180 koeien 2 uur per dag aan arbeid bespaart door deze machine. De F4500 voerrobot van GEA Farm Technologies

Op melkveebedrijf van der Zwaag heeft Theo ervaren hoeveel veranderingen er kunnen plaatsvinden door het voeren te automatiseren. Een belangrijk verschil met de vroegere mengvoerwagen is dat het jongvee en de droge koeien voorheen vaak maar één keer per 2-3 dagen voerde. Nu voert de voerrobot ook deze groepen 2x per dag en merkt Theo dat direct aan de conditie van het vee. De koeien kalveren in een betere conditie af en hebben een betere start van de lactatie.

Deel dit topic

Reacties

+1
Braboboer
Geloof best dat het tijd bespaard maar 2 uur per dag lijkt me veel.
Of je moet heel slecht ingericht zijn geweest op voeren met een mengwagen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voeren , familie , koeien , kalveren , jongvee , voerrobot , vee , melkveebedrijf , conditie , machine en gea geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
1.043