Frits van der Schans on Twitter

€Melkveehouders hebben derogatie verloren doordat akkerbouwers en tuinders onvoldoende waterkwaliteit realiseerden. En dadelijk profiteren akkerbouwers en tuinders van het overschot aan goedkope drijfmest van melkvee.

Een win-win-situatie voor de NLse akker- en tuinbouw....”


Deel dit topic

Reacties

+1
BertK
@ Derk Boswijk kan de politiek niet een beetje een fatsoenlijk verhaal in Brussel houden?
+7
labella
@BertK Die lapzwans Adema gaat niet eens naar Brussel als hij er zijn moet..
Braboboer
Verdeel en heers.
sorry
Is frits van gl of van d69?
+1
robbies
@sorry overgestapt van D66 naar GL onlangs.

zaltbommel.groenlinks.nl/onze-mensen/…
sorry
@robbies een van de weinige die nog een beetje redelijk is geloof ik
Braboboer
@sorry

En zijn broer een van de grootste melkveehouders van NL
robbies
@Braboboer den eelder toch? zullen gezellige feestjes zijn
+3
mlkvhoudr
@robbies ben jij het dan wel eens met broer of zus (indien aanwezig) bij ons in de familie is er maar 1 niet eigenwijs en dat ben ik, we denken waarschijnlijk over bijna alles anders maar familie staat op 1 bij mij, dus boeien wat zij stemmen
+1
robbies
@mlkvhoudr ik heb ook vrienden die GL stemmen of nog erger zelfs. En dat staat de vriendschappen niet in de weg. Maar wanneer 1 van mijn zussen bij GL of D66 op een lijst zou gaan staan, dan zou ik dat toch niet perse leuk vinden. Dan moeten ze toch een verdomd goed verhaal hebben
+1
pieta
@robbies Je zou een broer hebben die nog iets voor het CDA doet. 😁
+1
robbies
@pieta de horror!😱
+4
Bennie Stevelink
@mlkvhoudr w
Quote:
e denken waarschijnlijk over bijna alles anders maar familie staat op 1 bij mij, dus boeien wat zij stemmen

Verdraagzaam kunnen omgaan met mensen die een totaal andere mening hebben voorkomt dat je jezelf opsluit in een bubbel. Je krijgt er een bredere blik van, leert om dingen vanuit een ander perspectief te bekijken en gaat meer nadenken.

Een kameraad van mij is overtuigt aanhanger van FvD, ook nu de partij is afgezakt tot het niveau dat ze door niemand meer serieus worden genomen. Toch kan ik prima met deze kameraad omgaan.
Mijn zuster in Groningen stemde eerst ook FvD. Ze is inmiddels overgestapt op BBB. FvD werd haar toch wat te gortig. Ze zijn ook fanatieke aanhangers van FDF. Ik denk daar anders over…..
Een andere zuster en haar man stemmen PvdA.
Toch hebben we prima verjaardagsvisites.
Op Foodlog kwam ik in contact met een streng veganist. Hij was niet haatdragend tegen veehouders maar juist een vriendelijke man. Ik was benieuwd naar zijn beweegreden en hij naar de mijne. Midden 2020 belde hij mij op. Hij was op vakantie in Oost Nederland. Of hij langs kon komen koffie drinken. Dat kon natuurlijk.
En vorig jaar kwam neef Johan op bezoek, samen met zijn broer Frans. Ze hadden cake meegebracht. We hebben koffie gedronken en van de cake gegeten.

Het zal er waarschijnlijk aan bijdragen dat ik hier op Prikkebord zaken vanuit verschillend perspectief bekijk en minder vanuit de geëigende boeren-bubbel.
mlkvhoudr
@Bennie Stevelink is toch ook interessant, andere meningen, het gaat van sgp tot aan groen links die ik ken,volt en pvdd stemmers ken ik zo ver ik weet niet, en geen 1 is er beter of slechter om voor mij. Ik een bijna altijd cda stemmer tot voor kort vind al die meningen juist een verrijking, onverdraagzaamheid is pure geestelijke armoede
+1
Mh12
@Bennie Stevelink hier ook divers, vooral schoonfamilie, denken toch beetje anders, maar zitten vaak zat bij elkaar. Waar ik moeite mee heb is het selectief "groen doen en zijn" ik heb echt wel bewondering en respect voor mensen die leven naar wat ze zeggen, maar dat zijn er bitter weinig.....
mlkvhoudr
@Mh12 klein stukje de auto pakken, even het vliegtuig naar barcelona pakken en vervolgens met t mondje beleiden ?
sorry
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
neef Johan op bezoek, samen met zijn broer Frans

spontaan of had je ze uitgenodigd?
Bennie Stevelink
@sorry
Quote:
spontaan of had je ze uitgenodigd?

Johan en ik mailen elkaar wel eens om elkaar te porren. Op een gegeven moment kwam hij zelf met het voorstel om een keer langs te komen.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Verdraagzaam kunnen omgaan met mensen die een totaal andere mening hebben voorkomt dat je jezelf opsluit in een bubbel. Je krijgt er een bredere blik van, leert om dingen vanuit een ander perspectief te bekijken en gaat meer nadenken.

Was iedereen maar zoals jij, dan zou de wereld er een stuk beter uitzien 😁
+1
Noknok
@Braboboer en een andere een grote geitenboer
+1
kanniewaarzijn
Frits van der Schans heeft er weinig van begrepen, "doordat akkerbouwers en tuinders onvoldoende waterkwaliteit realiseerden" (!!!) Verdiep je eens in de materie man, maar helaas doet niemand dat.
+2
marcsterreborn
@kanniewaarzijn Frits heeft het juist prima begrepen! Niks mis met zijn analyse. Maar wat doen we er aan?
Braboboer
@marcsterreborn

Hij heeft het niet begrepen,

Het kabinet heeft bewust aangestuurd op verlies derogatie omdat het ze goed uit komt.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @marcsterreborn:
Maar wat doen we er aan?

Wat we eraan doen? Wetenschappelijk onderzoeken hoe de processen van bemesting in werkelijkheid plaatsvinden. En niet (zoals al zo lang gebeurt) van alles bij elkaar optellen zonder rekening te houden met omzettingen. Want dan krijg je de gekke situatie waarin inderdaad de extensieve landbouw (en veeteelt) de "boosdoeners" zijn terwijl de intensieve (veeteelt) veel zwarte mest creëert. Dus onze Frits schaart zich met zijn "analyse" achter de eindeloze rij "wetenschappers" die geen idee hebben waar ze over praten.
+8
adrian
Frits stelt het scherp, maar heeft ergens wel gelijk. Nitraatcijfers onder derogatie bedrijven zijn beter dan die van niet-derogatiebedrijven. Uitfasering van derogatie gaat ons dus niet helpen in het behalen van milieudoelen. Sterker nog, de nitraatcijfers zullen slechter worden. Dat weten d'e beleidsmakers ook. Afschaffen derogatie is dan ook geen milieukundige beslissing, maar een politieke. Blijkbaar hebben wij nog zo weinig goodwill (in Europa) dat onze argumenten er niet meer toe doen.
+2
Bennie Stevelink
@adrian
Quote:
Afschaffen derogatie is dan ook geen milieukundige beslissing, maar een politieke

Juist! De derogatie is ons ontnomen om Nederland te dwingen tot inkrimping van de veestapel. Het te hoge nitraatgehalte in grondwater onder akkerbouwgrond en maisland was de kapstok waar het aan opgehangen is.
Albert Altena
@Bennie Stevelink Mest houd grond gezond.
Maw. De kracht om mineralen vast te houden.
Verschraling laat de plas lopen.
Hoi. Bin weer Thuus.
Bennie Stevelink
@Albert Altena
Quote:
Hoi. Bin weer Thuus.

Leuk je ontmoet te hebben.
Als je een keer weer in de buurt bent heb ik koffie klaar.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , derogatie , tuinbouw , tuinders , drijfmest , twitter en frits van der schans geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
28
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0