Minister Adema voor derde keer en ondanks belofte afwezig in Brussel: ’Onbegrijpelijk’

DEN HAAG - Voor de derde keer laat minister Piet Adema (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) dinsdag verstek gaan bij een belangrijke vergadering in Brussel. Dat wekt wrevel in zowel politiek Den Haag als in de ’EU-hoofdstad’, waar over ingrijpende wijzigingen voor boeren en vissers wordt gesproken.

Dinsdag is de groenradicale eurocommissaris Virginijus Sinkevičius (Milieu en Visserij) wél aanwezig bij de vergadering van EU-landbouwministers. De jonge politicus uit Litouwen heeft voorstellen gelanceerd die Nederlandse boeren, tuinders en vissers rechtstreeks raken in hun voortbestaan.

Meer: telegraaf.nl/nieuws/1352704219/…

Deel dit topic

Reacties

+3
Twentsch Land
We kijken er niet meer raar van op.

Het is al een hele tijd duidelijk dat er wel mogelijkheden zijn maar er is geen goede wil.

Toch goed dat het blijft benoemd .... onder de gewone mensen zijn er steeds meer die het in de gaten krijgen dat de boer op de pijnbank moet.
Jannus
@Twentsch Land mensen op het platteland wel,in de steden hebben ze nog niet helemaal door maar zie de BBB uitslagen daar
+1
Putjeschepperr
Mensen die hem in het verleden meegemaakt hebben zeiden direct al dat het geen verbetering was ten opzichte van slaghouwer.
klant
@Putjeschepperr tis een mooiprater meer niet
+7
Mooiproater
@klant ho ho, dat ben ik al......
+2
Braboboer
@Putjeschepperr

Iemand die de het landbouw hoofdstuk uit dit coalitie akkoord wil uitvoeren deugt per definitie al niet.
+1
kanniewaarzijn
@Braboboer Wat zou Adema daar ook te zoeken hebben? Boeren en vissers zijn hier straks toch niet meer, hooguit een paar die natuuronderhoud mogen plegen.
+2
de Tank
@Braboboer
Klopt, daarom snap ik niet dat boeren denken dat het van de minister van landbouw moet komen.
weurding
Angst, hij kent de boodschap al, maar wil het niet horen en mee naar huis nemen en hier verkondigen
Bauernopfer
De duitsers hebben een mooie uitspraak; " nicht ärger, nur wundern"
+12
duitser
Toch te gek voor woorden dat zo’n Pipo uit Litouwen, die dankzij het rijke westen weer beetje weer lucht gekregen hebben, ons gaat bepalen hoe we landbouw moeten bedrijven. Zelf lagen ze voor de toetreding tegen de hongersnood aan.
+1
Twentsch Land
De een zijn brood de ander zijn dood.....grond hebben ze daar ook wel en daar willen ze ook wel meer verbouwen en exporteren met behulp van EU geld.

@duitser
+3
kanniewaarzijn
@Twentsch Land Dat is nu precies waar het om gaat. Landbouw moet voor een flink deel naar de achtergebleven landen om ze op te stuwen in de vaart der volkeren.
+6
cs-agrar
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Landbouw moet voor een flink deel naar de achtergebleven landen om ze op te stuwen in de vaart der volkeren

zo is het hier na ww2 ook begonnen, eerst de landbouw op poten, dat is de basis onder alles. Die golf trekt van west- naar oost-eu. En zo gaat het gebeuren dat west totaal afhankelijk gaat worden van oost...
kanniewaarzijn
@cs-agrar Dat is het gevaar inderdaad, maar dat zien ze niet. Het zal eerst faliekant mis moeten gaan voordat ze in DH wat snappen.
Koeien boertje
@kanniewaarzijn hoop niet dat er een dierziekte komt maar daar kun je snel achter komen
Jannus
Quote Reactie van @cs-agrar:
En zo gaat het gebeuren dat west totaal afhankelijk gaat worden van oost...

Maakt niet uit wat erop gespoten wordt en hoeveel varkens in een hok
Jan-T
Een echte landbouw minister had zijn werk gedaan en er geweest.
Deze zit er alleen maar voor de bühne en zichzelf.
Grasbaal
Het zijn de ambtenaren die de dienst uitmaken, dus het maakt niet zoveel uit:

Quote:
Minister Adema heeft wel ’een hele club’ ambtenaren naar Brussel gestuurd om de vergadering ’bij te wonen en de Nederlandse belangen te behartigen’.
+1
Twentsch Land
Onder de noemer .... ambtenaren zijn goede boeren.

@Grasbaal
+1
weurding
@Grasbaal maakt wel degelijk uit, het gaat om het "gezicht" wat er zit
MBMB
Zo! Nu zien we weer waar Adema zijn prio's legt: niet bij Brussel: te druk met de boeren in het LBA te grazen nemen. Eens kijken wat de goede volgorde is: eerst het LBA, dat raakt zoveel boeren dat daarna de stopperregelingen er ingaan als koek. Daarna tot de ontdekking komen dat in Brussel de zoveelste k** maatregel over de boeren gooit en kraaien dat 'ze er alles aan gedaan hebben'. Dat geloven we allang niet meer Piet. We hebben nog wat appeltjes te schillen; de derogatie in door jou lukraak en grof aangewezen zogenaamde nutrientenvervuilde gebieden oftewel 45% van dit land, terugdraaien. Dan eerlijke maatregelen Piet, dus niet de stikstof beperken zonder oorzaak- gevolg. Keihard aantonen graag. En uiteraard de aangekondigde extra stikstof korting van 20% NIET INVOEREN.
Groen1
telegraaf.nl/financieel/1422530083/…
Slecht nieuws voor visserij vanaf 2024 mag 60% minder tong opgevist worden
Claas 1986
Hoeveel lijken komen er nog meer uit de kast?
+2
matt
@Groen1 sdgeen dis zonder vlees of vis

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's piet , natuur , tuinders , politiek , brussel , den haag , boeren en piet adema geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
4.847