Adema: borging dierenwelzijn onder de maat

Landbouwminister Piet Adema vindt dat het bedrijfsleven door de hele keten heen zijn verantwoordelijkheid ten aanzien van het dierenwelzijn onvoldoende neemt. Daarom is er sinds begin dit jaar al een verscherpt toezicht in de slachterijen. En komt er een verbod op stroomstootwapens, omdat die in de praktijk op een onwenselijke manier worden gebruikt.

Deel dit topic

Reacties

+1
klant
Adema zijn laatste snak naar lucht
+2
Albert Altena
Het blijft altijd een vreemd verschijnsel dat mensen zonder praktijk ervaring de maat nemen!!!!
+1
kanniewaarzijn
Ik vind het een goede zaak! Wordt tijd dat er eindelijk eens wordt doorgepakt.
Farma_boerke
Pak dan ook de NVWA aan.
NVWA heeft ook niets geborgd, er is geen enkel document intern waar men zich aan moet houden, alles is gebaseerd op "expertise" en dus willekeur/grilligheid van de controleur en dus arbitrair.
Weidezicht
@Farma_boerke zou het? Is iedereen bij de nvwa de boeman? Als het tegenzit worden ze door animal rights via de rechter gedwongen om te handhaven op bescherming tegen wolvenaanvallen. Via een groot WOO verzoek, moesten ze verleden jaar openbaar maken hoe ze in de heetste 6 weken van die zomer, omgegaan zijn met klachten van burgers over vee wat geen schaduw enz. Zou hebben.
Farma_boerke
@Weidezicht NVWA leid medewerkers intern niet meer breed op, alleen nog maar trainingen en cursussen zonder dat examens nodig zijn.
Men heeft geen richtlijnen of procedures die medewerkers kunnen volgen ter ondersteuning (ook gedeeld obv WOO)
Medewerkers worden in diepe gegooid en moeten zich maar redden, ze worden niet gesteund. Intern (op kantoor) is de inhoudelijke expertise afwezig (alleen juristen).

Natuurlijk moet het altijd goed gaan, maar van controleurs en zeker de NVWA zelf mag meer verwacht worden, de organisatie rommelt al decennia intern en verbeterd niet.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's piet , maat , dierenwelzijn , bedrijfsleven en piet adema geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0