De eerste compoststal in Dorst - Video

Klik voor video: [www.veehouderijtechniekupdate.nl]

<a href="[landbouw.paginablog.nl] alt="veecompost.jpg" src="[landbouw.paginablog.nl]; width="938" height="653" /></a>

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste discussieleden: Ik vind het interessant maar blijf voorlopig nog erg sceptisch hoe in zo'n systeem de +/_ 75 liter ''drijfmestproduktie'' per koe per dag daar voldoende indrogen kan.
anonymous_8
Ja het lijkt mij ook een gewaagde onderneming. Maar heel positief dat deze ondernemer het wil uitproberen. ben heel benieuwd naar de ervaringen in de praktijk
pieter p
Met zulke temperaturen en in de winter lekker vochtig, dan krijg je toch een gigantische bacteriewerking en daar liggen de koeien in. Dat lijkt me toch dat het celgetal een beetje gaat stijgen? Of zie ik dat verkeerd?
tijgernest
Hoi Co,

Wat leuk om een filmpje te zien van de eerste compoststal / vrijloopstal in Nederland ! Vorige week is de ontwerper van deze stal bij mij op de koffie geweest, om te laten zien dat met zo'n stal de gevaren van mestgassen uit gierput en mesttank verleden tijd zijn. Hij had het er al over, dat de eerste stal van dit type, in Brabant, bijna klaar was..... dat was dan blijkbaar deze!
Ik hoop dat dit staltype ook in Nederland een groot succes gaat worden. Het moet voor de dieren toch veel prettiger zijn om in een lichte stal in de frisse lucht te staan en te kunnen liggen op zachte, warme grond, dan in de stank te moeten glibberen over een cementen vloer of te liggen op bepoepte roosters. Gaat hopelijk schelen in het welzijn van de koe - en daarmee waarschijnlijk ook in de productie.
fendt 4s
ja, maar waar blijft die +/- 10 kuub mestproduktie (half jaar) ????

is deze stal dan emmissie armer ??
Wimsumar
Beste Hansie: Drijfmest heeft ongeveer 10% droge stof dus van ie 10 kubieke meter moet er 9 verdampen.
Volgens mij niet erg emissie-arm. We zien wel.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal en compoststal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN