Leuk, die akkerranden, keverbanken en wintervoedselveldjes, maar voor de natuur is meer nodig

Het beoogde Landbouwakkoord is te veel gebaseerd op wensdenken. Alleen met doordachte maatregelen kan er sprake zijn van biodiversiteitswinst en een boterham voor boeren, schrijft akkervogelonderzoeker Ben Koks.

Deel dit topic

Reacties

+2
pa
Simpele vraag: wat is natuur?????
Vdejong
@pa voortplanting of een poging daartoe?
+1
Ouwe Gerrit
Quote Reactie van @pa:
Simpele vraag: wat is natuur?????

Een wereld zonder mensen?
weurding
@pa naakt lopen
+6
hans1980
Meeste leven zit op bemeste grond
+1
casev2
Dat verdienmodel voor natuur is er alleen voor ambtenaren. Voor de boer blijft het een leuk centje voor "erbij", meer niet.
jan 10
Quote Reactie van @casev2:
Dat verdienmodel voor natuur is er alleen voor ambtenaren. Voor de boer blijft het een leuk centje voor "erbij", meer niet.

Meestal een soort schade vergoeding,sigaar uit eigen doos,reed vandaag ff door de polders rond Haastrecht,veel natuur daar ,staat overal nog lang gras,enkele percelen met wat pinken erin,wat een dooie boel daar.
Ik hoop niet dat de lopikerwaard er zo over 20 jaar ook uit ziet,alles hangt van de boeren zelf af
Provincie heeft rare plannen..
casev2
@jan 10 moet je voor de gein de volgende keer ff iets verder rijden, en via de 'okkerse kade' naar lekkerkerk. Daar is een hele hoek, waar het enige wat je ziet is ridderzuring. Echt, je gelooft je ogen niet. Was ooit best goede en hoge landbouwgrond...
+1
jan 10
Quote Reactie van @casev2:
moet je voor de gein de volgende keer ff iets verder rijden, en via de 'okkerse kade' naar lekkerkerk. Daar is een hele hoek, waar het enige wat je ziet is ridderzuring. Echt, je gelooft je ogen niet. Was ooit best goede en hoge landbouwgrond...

Ja,weet het, jullie zijn veel grond kwijt geraakt voor wensnatuur,terwijl je juist die grond hard nog heb voor extensivering..
Stel sukkels daar in den Haag.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's natuur , koks , boeren en landbouwakkoord geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0