Is het landgoedmodel de oplossing voor een landbouwakkoord?



Quote:
"Boeren en landgoederen lijken erg op elkaar. Ze zijn grondgebonden, willen graag een bedrijf doorgeven aan de volgende generatie en belasting betalen uitstellen." En daarmee denkt Egbert Jaap Mooiweer, rentmeester van Landgoed Twickel, de oplossing voor een landbouwakkoord te hebben waarmee ook de energiecrisis en woningcrisis kan worden opgelost: een landgoedmodel.

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
Het lijkt voor sommige gebieden en situaties misschien wel een leuk plan. Of die eraan meedoen het kunnen doorgeven aan volgende generaties wordt nog wel een dingetje want met een modaal inkomen ga je het niet redden.

Maar of het op de lange duur nog wel een leuk plan zal zijn valt te betwijfelen. Boeren die hun bedrijf willen voortzetten op de huidige wijze zullen ook in de toekomst vastlopen in een dergelijk gebied.

Kortom een plan wat naar verdere toekomst wel eens niet zo leuk kan zijn.
+1
Melkboer16
Laat je niet in de luren leggen door die Nooitweer!
Die is bezig met zijn eigen ego en niet met de belangen van boeren.
Twentsch Land
Heb het idee dat Derk Boswijk zich nogal kan vinden in dit plan.

@Melkboer16

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's belasting , grondgebonden en landbouwakkoord geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0