Arcadis waarschuwt voor gevolg natuurwet

AMSTERDAM - Waar Nederland voor vreesde dreigt bewaarheid te worden: als de nieuwe Brusselse natuurbeschermingsverordening in de huidige vorm ingevoerd wordt, zal ons land de komende jaren veel verder op slot gaan. Arcadis-onderzoekers die het plan hebben doorberekend, schrijven dat de verordening sowieso een "grotere ruimtelijke impact dan het huidige natuurbeleid" teweeg zal brengen, meldt De Telegraaf.

De plannen die Brussel wil invoeren "hebben een grote impact voor sectoren en maatschappelijke opgaven", staat in de analyse van Arcadis. Vooral "hersteldoelen" voor natuur op land, zee én het "verslechteringsverbod" hebben een "grote impact voor sectoren en maatschappelijke opgaven", schrijven onderzoekers.

De hardste klappen vallen opnieuw in de agrarische sector, maar ook andere delen van Nederland kunnen lamgelegd worden: de woningbouw, energietransitie en de aanleg van wegen en spoor komen verder in het nauw. "Maar ook realisatie van kleinere projecten en ruimtelijke ontwikkelingen kunnen naar verwachting aanzienlijk beperkt worden door directe ruimteclaims en (vooral) externe werking in relatie tot stikstofgevoelige natuur."

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's werking , natuur , telegraaf , brussel , amsterdam , nederland , arcadis en natuurwet geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
674