Afrekenbare stoffenbalans: oude wijn in nieuwe kruiken....

Sectortafel melkveehouderij had in hun deelakkoord voorgesteld om ipv een gve norm de afrekenbare stoffenbalans (ASB) in te voeren. De heer Bleker heeft dit bij het ministerie van LNV begin april voorgesteld. Nu blijkt dat CDA collega v d Tak de ASB heeft ingekopt voor open doel en het een onderdeel wordt van een mogelijk landbouwakkoord.

Een ASB ter vervanging van de gevreesde GVE norm....waar hebben we deze tactiek eerder gezien.
Ik loop al even mee en in het fosfaatdossier haalde Werner Buck en Kees Romijn het zelfde trucje uit. Als de sector voor fosfaatrechten kozen dan zouden deze heren wel zorgen dat een korting op de fosfaatrechten terug verdient werd met de kringloopwijzer.

Hieronder een link uit die periode:
nieuweoogst.nl/nieuws/2017/…

Maar het werd hem toch niet, LNV blij, sector belazerd en de godfathers van de truc verdwenen.

nieuweoogst.nl/nieuws/2018/…

En wederom trappen we in de al oude truc van LNV. Wat vrinden van insiders kabinet houden de sector een wortel voor en als dreigement de honkbalknuppel.....en na het tekenen bij het kruisje is de wortel weg en blijft de honkbalknuppel over.

WAKKER WORDEN ALLEMAAL!!!!

Deel dit topic

Reacties

Rene2001
Biertje?
Hans van Bergen
John precies zo is het. Ik stelde hetzelfde vorige week al aan de orde. Tis al weer 7 jaar geleden maar ik weet het nog precies. Kheb zelfs een online Boerderij meeting gevolgd met Lubbe vd Dellen oa. Nooit nooit meer iets van vernomen. En onze Najk?? Eerst was er 10 % korting op de P bij overdracht. Toen was er een aanpassing. Geen korting bij bedrijfsovername. Toen was die korting er ineens weer WEL. Toen ging Najk er DWARS voorliggen en ging de korting bij overname weer weg. Wat een soap!!! We worden genept

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voeren , melkveehouderij , onderdeel , lnv , cda , bleker , kringloopwijzer , fosfaatrechten , werner en landbouwakkoord geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
991