Zuivelbroeders Bart en Erwin veroveren de supermarkt met hun yoghurt, kwark en vla

Kansen zien en kansen pakken!, echte ondernemers pakken door 😄

De broers Bart en Erwin Sprokkereef maken sinds vorige zomer zuivel. Binnen een dag was het rond, nu verwerken ze wekelijks als de Zuivelbroeders 2000 liter melk voor supermarkten en streekwinkels in de hele regio.

Lees hier het complete verhaal: deondernemer.nl/actueel/agro/…

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
En natuurlijk moet niet iedereen zelf gaan zuivelen maar er zijn meer kansen en mogelijkheden. Vandaag in "onze boerderij" npostart.nl/onze-boerderij-in-europa/21-05-2023/… oa een ondernemende schapenboer die Wodka van zijn schapenmelk maakt en naast de boerderij ook een professionele sportschool runt (60% van de omzet). Intensiveren is niet het enige groeimodel wat mogelijk is.
+3
Vdejong
@Grasbaal 's morgens om half vijf op en 's avonds om acht uur naar bed? Waarom? Zo dat je in de toekomst personeel aan.kunt nemen, om het rustiger aan te doen?
Maar goed, ik zal wel te negatief zijn.
Vdejong
@Vdejong Ik wil toch terug komen op mijn uitspraak hierboven. Ik stak vroeger weinig anders in elkaar, maar "wijsheid" komt met de jaren. Uiteraard niets dan respect voor datgene wat deze mensen hebben op gezet. Daarnaast neem ik aan dat veel mensen er niet aan zouden willen denken om te doen wat wij hebben gedaan. Ik hoop dat Janine en Sander in de toekomst genoeg tijd nemen om van een gezinsleven te genieten. Je leeft tenslotte maar één keer (alhoewel de meningen daarover ook uiteen lopen).
J Andringa
@Grasbaal ik wil niet lui over komen, toch heb ik wel eens het idee en dat schrijft @Vdejong hier ook, dat die mooie concepten vooral kunnen draaien op enkel en alleen heel veel eigen arbeid. Zou hij bijvoorbeeld die spinninglessen ook door een ander kunnen doen?

De biologisch dynamisch fruitteler had dan wel weer 20 mensen in dienst, maar moet zelf zijn appels verkopen op de markt.
marcsterreborn
@Grasbaal Ja. Maar ........
altijdbeter
Een supermarkt verover jij als als boerke nooit. Ze gebruiken jou als speelbal, totdat ze je niet meer nodig hebben.
En met 2000 liter verzuivelen voor supermarkten heb je geen enkel verdienmodel
Grasbaal
Quote Reactie van @altijdbeter:
En met 2000 liter verzuivelen voor supermarkten heb je geen enkel verdienmodel



Je moet ergens mee beginnen, 2000 per dag is een mooie basis om mee te starten. Was gister bij de open dag bij Klaver Kaas, zijn als kleine boerenkaas maker begonnen (werkverschaffen voor een van de vele zoons in dat grote gezin) en hebben nu 2 fabrieken draaien.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Vdejong
@Grasbaal Allemaal mooi en aardig, maar dit is zo groot geworden dat het niet over te nemen is, tenzij door een multinational. En waarschijnlijk moet het in de nabije toekomst nog groter om de nieuwe zuivel cao over meer liters te kunnen spreiden.
altijdbeter
@Grasbaal Er starten er honderden en inderdaad 1 bedrijf lukt het dan om het uit te bouwen. Dat is de verhouding. De rest dot niet veel meer dan werkverschaffing met een heel laag loon.
Dit geldt zeker bij dat zuivel maken. Je moet miljoenen liters doen, anders verdien je er niks aan.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zomer , melk , supermarkt , zuivel en yoghurt geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0