Wie naar korstmos kijkt, weet hoe het gesteld is met stikstof en ammoniak in de lucht

De invloed van ammoniak op de natuur is in Gelderland de afgelopen twintig jaar toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek naar korstmossen op eikenbomen. Korstmossen die gevoelig zijn voor stikstof verdwijnen uit natuurgebieden, zoals de Veluwe. Soorten die goed gaan op ammoniak komen ervoor terug.

Deel dit topic

Reacties

+1
kanniewaarzijn
Wat een heerlijk simplistisch verhaal weer!
Farma_boerke
Leg de kaart over de wegenkaart en eea wordt duidelijk.
Zoals de originele oprichter van het onderzoek/netwerk ook meldt sinds de invoering van adblue is de hoeveelheid ammoniak (warm vanwege uitlaat) en korstmos minnende soorten toegenomen. Dit terwijl effect van de landbouw beperkt is tot de directe omgeving van de stal

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lucht , veluwe , stikstof , natuur , ammoniak , natuurgebieden , korstmossen en gelderland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0