Friese BBB en CDA hekelen innovatiebudget landbouw: 'schijntje'

De Statenfracties van BoerBurgerBeweging en CDA vinden dat provincie Fryslân te weinig geld vraagt van het Rijk voor innovatie in de landbouw om de transitie in het landelijk gebied te realiseren. Het gaat om 50 miljoen euro op een bedrag van in totaal 4,5 miljard euro. 'Een schijntje', stelde BBB-Statenlid Abel Kooistra woensdagavond tijdens de beeldvormende commissievergadering over het concept-Fries Programma Landelijk Gebied.

Deel dit topic

Reacties

Rene2001
Welke innovatie?
Meters in de stal die ammoniak meten???
Kom op zeg, dat gaat hem niet worden.
BBB, welke innovatie?????
hans1980
@Rene2001 je bent tegen innovatie
Maar staat op achterste benen wanneer men praat over gve/weiland
+2
Rene2001
@hans1980 ik ben niet tegen innovatie
Ik ben tegen zinloze innovatie
Zinloze innovatie zijn bijvoorbeeld een stikstofcrisis oplossen met sensoren, Spheren of koeientoileten
Innovatie heeft ons veel goeds gebracht.
Wanneer ik moet innoveren om agrobussines aan het eten te houden bedank ik vriendelijk
Innovatie is zinvol wanneer het bijdragen kan aan het bedrijfsresultaat van de boer, niet aan het resultaat van Lely of hanskamp
BertK
@Rene2001 Zolang de werkelijke staat van de natuur niet beoordeeld wordt is er ook geen probleem wat opgelost moet worden, met of zonder innovaties. Zelfs de vraag in hoeverre stikstof dan de schuldige is. Waar vind je verslaggeving over onderhoud door tbo's? Niet anderhalf detailverslag maar complete plaatjes. Plannen zijn er zat te vinden....
Rene2001
@BertK elke politicus en belangenbehartiger praat over innovatie
De rechter maakt van elke innovatie gehaktstampot
Dus wil ik graag weten wanneer geld gevraagd wordt voor innovatie: welke innovatie??
Je gaat toch geen geld steken in kansloze initiatieven!
Rene2001

Realisme
@Rene2001 Caroline mag die van mij hebben als dat beleid word👍🏻
Rene2001
@Realisme Ik snap nu ook dat er voor iedereen zuur in het akkoord zit
Zwavelzuur
Fendt816
Ook al zou ik iemand zijn van Groen links dan zou ik het somber inzien. Al op voorhand de bedragen vast leggen is niet erg zinvol. Als je een totaal budget aanhoudt en elke boer dit zelf naar eigen inzicht vrijwillig kan invullen, dan heb je kans dat het nog wat wordt. Het lijkt erop dat ze er zoveel regeltje inbouwen dat het voor niemand interessant is om er aan mee te doen. Je kan dan wel proberen te dwingen maar dan krijg je zo weer de boeren op je stoep.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , innovatie , cda , fryslân , , boerburgerbeweging , bbb en geld geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1.304