Als het Landbouwakkoord mislukt, is dat niet de schuld van de minister

Uit de wandelgangen valt te vernemen dat het stuk gelekt is vanuit het ministerie. Het biedt de basis om de onderhandelende partijen - boeren, verwerkende industrie en detailhandel - de schuld te geven van het mislukken van een akkoord dat zo mooi klonk, maar in het zicht van de finish voor hen toch niet haalbaar bleek. Tevens kan het lek nuttig zijn om druk te zetten om partijen nog net over de streep te trekken en niet de schuld te krijgen van het torpederen van zo'n mooi akkoord.

Deel dit topic

Reacties

+2
NickR
Klinkt heel aannemelijk. Zo wordt het spel door LNV gespeeld om de publieke opinie te beïnvloeden.
+2
de Tank
Als je er samen niet uitkomt heb je samen schuld.
demelkboer
Zoals ik vorige week al postte: er komt een akkoord, deel akkoord concept akkoord; what ever. Misschien niet nu deze maar in de loopt van de weken komt er iets. Iets waar mee iedereen de stakeholders kan pleasen.

Grond mest en verdienmodel wordt dan nog over doorgepraat, dus eigenlijk heb je nog niks. Allesmoet alf leiden van de grote transitie , niet van de transitie van de landbouw maar van de transitie van het eigendom. En daar is waar het NPLG om de hoek komt.

Ik heb volgende week een gesprek over een KRW maatregel op mijn grond. Het gesprek van vorig jaar hierover opende mij de ogen. "Blah blah blah ,plasje-drasje oevertje schuin taluudje hier , lachen , koffie drinken haha KRW. oooh......... trouwens als u niet mee werkt komen we onteigenen : Voor 2025 moeten we meters gemaakt hebben. Doei, we bellen wel een keer als we een concept hebben, prettige dag verder."

Belangenbartiging laat u niet afleiden : oog op de bal ---> NPLG. eigendom daar gaat het om

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lek , druk , boeren , trekken en landbouwakkoord geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0