'Stijging grondprijs valt mee in het licht van inflatie'

De prijsopdrijvende druk op de agrarische grondmarkt in Nederland is hoog. Ook in 2022 liepen de grondprijzen in Nederland verder op. Toch valt de prijsstijging mee in het licht van de inflatie, zegt Jop Woltjer, grondmarktonderzoeker bij Wageningen Economic Research. In deze podcastserie bespreken we met Woltjer de marktontwikkelingen in de breedste zin van het woord. Hierbij gaan we onder andere in op de het verdienvermogen van grond, de opkomst van burgerinitiatieven en verwachte prijsontwikkelingen.

Deel dit topic

Reacties

Wiecher
Wordt weer meer belasting betalen voor onze grond in box 3.. ! pure rendement zonder dat je de prijstijging ten gelde wilt/kunt maken.. Kost het land geld voor particulier bezit. Verkopen ?
Maar ja.. Volgens de belastingdienst tabel voor box 3 is de grond in 1 jaar hier 10.000 euro per hectare gestegen.. Als dat waar is ?? Dan is verkopen ook geen optie. Dus ook voor de gestopte boer is het arm leven en rijk sterven ! haha

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's druk , grondprijs , grondprijzen , grondmarkt , grond , inflatie en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0