Campina Boerderijdagen: kritiek is prima, maar heb respect voor elkaar

Wakker Dier nodigt bezoekers van de Campina Open Boerderijdagen komend weekend uit om dierenleed op te sporen. Melkveehouders deinzen er niet voor terug: 'We laten graag zien hoe goed we voor ons vee zorgen.'

Deel dit topic

Reacties

+11
weurding
Ziekelijk volk
+13
casev2
Hun doel is natuurlijk deze dagen zo te verzieken, dat geen boer daar volgend jaar meer zin in heeft. Alle respect van mijn kant voor de collega's die hun bedrijf hier voor openstellen, want zelf zie ik het me niet doen
+1
Peter79
@casev2 wie neemt wakker dier nog serieus?
+3
casev2
@Peter79 jij en ik niet, maar er zijn er genoeg die deze dingen onbewust voor waarheid aannemen, of er in iedergeval toch iets van in het achterhoofd/onderbuik blijft hangen
bio boer
@casev2 er is totaal geen besef bij die leu als er keer koe kreupel is wordt je straks opgeknoopt aan de hoogste boom
Vind het grote haatzaaien lijkt wel hetse waneer zou de rechter ons in bescherming nemen
+1
GJKlaassen
"Als koeien grote uiers hebben lopen ze kreupel"

Waar(bij) hebben ze dat bedacht?
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @GJKlaassen:
Waar(bij) hebben ze dat bedacht

zagen oma wandelen achter rollator
pa
Quote Reactie van @cs-agrar:
oma wandelen achter rollator

Ze struikede toch niet over de uier???
Twentsch Land
Ze struikede toch niet over de uier???

Schijnt dat dat mee viel .... de problemen waren meer aan de orde bij het betreden van een stoep.

@pa
Cvroegejr@online.nl
Je heb kans dat wakker dier met een hoop knip en plakwerk een filmpje in elkaar zetten wat een verkeerd beeld geeft,ik zou er geen opendag van maken ,maar een dag dat men eerst meld wie er komt op papier,net zoals bij een Campina vergadering,bij andere bedrijven kom je echt niet binnen hoor zonder melding van wie of wat.en dat lijkt me logisch.Dus veehouders weet wat je doet in deze maffe maatschappij,gewoon ter bescherming voor je eigen opgebouwde bedrijf
+1
cs-agrar
Quote Reactie van Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl:
maar een dag dat men eerst meld wie er komt op papier,

dan wordt het een heel rustige open dag, met waarschijnlijk alleen collega's op bezoek. Ik denk dat we dan beter langs de andere kant kunnen, en dat is evengoed met die collega's heen, maar om de collega welke de poort open zet te steunen en ook vragen onder het publiek te kunnen beantwoorden. En dan levert de beste man maar aan andere afnemer, dat maakt nu even niet meer uit.
Bennie Stevelink
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl dan wek je de indruk dat je wat te verbergen hebt. Dat geeft dieractivisten de kans om de fantasie van burgers te prikkelen die vervolgens extreme voorstellingen gaan maken, net als in de complot wereld.

De slachterijen zaten eerder met dat probleem. Camera’s werden geweerd uit de slachterij. Als er al een camera werd toegelaten dan alleen op de plaats waar de al dode dieren verder verwerkt werden. Dat gaf dieractivisten de kans om met suggestieve berichten extreme voorstellingen uit te lokken bij het publiek. Voorstellingen die vele malen erger waren dan de werkelijkheid. Vion heeft hierop besloten om de dierrechten organisatie Eyes on Animals te vragen het hele slachtproces te filmen, inclusief het moment waar van een levend dier een dood dier wordt gemaakt. Deze film hebben ze op YouTube geplaatst met de mededeling dat ze niets te verbergen hadden. Iedereen mocht alles zien.

Varkens in Nood was hier furieus over: zij raakten de mogelijkheid om de fantasie van burgers te prikkelen kwijt.

Als je een open dag in de melkveehouderij organiseert moet je ook Ă©cht open zijn en geen schermen plaatsen. Koeien die een uitgehangen uier hebben of moeilijk lopen moet uitgelegd worden door een vergelijk te maken met oude mensen. Dat zal het publiek prima begrijpen.
Cvroegejr@online.nl
@Bennie Stevelink ik heb helemaal niets te verbergen ,maar je weet zelf ook wel dat er een hoop dingen verdraaid worden en iedereen gelooft het ,je ziet gewoon hoe de media werkt ,en nogmaals je kan tegenwoordig niet zomaar een bedrijf binnen lopen ,dat heeft niets te maken of je wat te verbergen heeft. veel succes met de open dagen
Bennie Stevelink
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl
Quote:
ik heb helemaal niets te verbergen

Als je niets te verbergen hebt moet je ook niet de indruk wekken dat je wat te verbergen hebt.
Rene2001
Je kunt rustig een open dag organiseren
Bij de ingang laat je iedereen haar telefoon inleveren en grondig fouilleren
Heb je een vermoeden van te diepe uiers dan is het verstandig om te vragen of ze haar Hunkemöller setje uit wil trekken.
Dat is namelijk natuurlijker.
+1
Bennie Stevelink
Je kunt het publiek er ook op wijzen dat dieractivisten zichzelf tegenspreken.
Enerzijds eisen ze dat koeien ouder moeten worden terwijl ze anderzijds afkeuren dat koeien ouderdomsverschijnselen tonen.
Twentsch Land
Goed punt maar als je ziet hoe druk bezocht de bedrijven soms zijn valt het niet mee dat bij te brengen.

@Bennie Stevelink
+1
casev2
@Bennie Stevelink en dat wat `mest` op de kont een direkt gevolg is van weidegang.....
Het stoort die `dierenvrienden` namelijk enorm dat de melkveehouderij zo (relatief) open en toegangkelijk is. Immers, een varkens en kippenschuur komt de gewone burger eigenlijk nooit, en ziet ze niet. Daar is het openlijk prijsschieten voor ze, met verdachtmakingen en toespelingen. Vandaag bijvoorbeeld weer pagina groot op de achterkant van het AD door varkens in nood...

Het slechtste wat we als sector kunnen doen, is meegaan in hun sacharijn, en die open boerderij dagen niet meer organiseren.
+3
spotmelker
Gewoon doorgaan met open dag(en). Zorg dat het totaalbeeld netjes is en tevreden herkauwende koeien geven altijd een positief beeld. En laat die activisten maar blèren. De bezoekers hebben doorgaans helemaal geen zin om dat aan te horen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's campina , dierenleed , vee en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0