LTO baalt van reacties op rapport over stalvloeren: ‘Innovatie onmisbaar als we doelen willen halen’

LTO wil geen verregaande conclusies verbinden aan het gelekte conceptrapport van de Wageningen Universiteit over emissiearme stalvloeren. Het rapport toont niet aan dat andere innovaties om stikstof te reduceren niet werken, stelt de boerenbelangenorganisatie.

Deel dit topic

Reacties

Rene2001
Het rapport toont niet aan dat andere innovaties om stikstof te reduceren niet werken, stelt de boerenbelangenorganisatie.

Rustig afwachten lto
Dat is in voorbereiding
Alles gaat er aan
+1
NickR
Maar er valt ook genoeg af te dingen op het "onderzoek" van de WUR. Ze gebruiken daarbij theoretische/ modelmatig berekende gehalten in verse mest en bereken vervolgens op basis van gegevens randaarde mestbemonstering de "stikstofverliezen". En maken ook geen onderscheid tussen bijv. ammoniak of N2. Maar gaan er vervolgens weer op basis van theoretische verhoudingen van uit dat ook ammoniakemissie uit de stal hoger is. Oftewel geen praktijkonderzoek, maar een onderzoek waarbij op basis van gegevens die voor heel andere doeleinden zijn verzameld een theoretisch en modelmatige inschatting wordt gemaakt.
hans1980
@NickR klopt dit

(klik om te vergroten)

NickR

(klik om te vergroten)

NickR
@hans1980 Hierbij samenvatting van de onderzoeksmethode WUR.

(klik om te vergroten)

Bake
Tja ze hebben der eigen goed in de voeten geschoten. LNV heeft het verzoek gedaan aan de bonden om de kringloop wijzer te mogen gebruiken voor de berekening. Diverse partijen hebben er mee ingestemd waar onder LTO NAJK POV .NMV was tegen. En nu zitten ze met de gebakken peren.
Bake
@Bake dus nu niet zitten te huilen
hans1980
@Bake Welkom @Bake nieuw hier en direct met gestrekt been erin...
jan-cees
@Bake Toestemming gebruik KLW cijfers is via ZuivelNL gegaan. Het door boeren betaalde verlengstuk van LNV
Rene2001
Welkom Bake
Hoe kan pov kringloopwijzercijfers leveren?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto en stikstof geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN