In dit restaurant slacht je je eigen kip: 'Bewust vlees eten'



Quote:
In een nieuw restaurant in de buurt van Arnhem kunnen vleeseters hun eigen kip slachten. Bij Upstick eten mensen wat de kip eet, helpen ze de kip slachten, plukken ze de kip - en natuurlijk wordt er ook kip gegeten. "Ik vind dat je, als je vlees eet, ook het lef moet hebben om een dier te slachten."

Deel dit topic

Reacties

+1
weurding
Benieuwd of dat ook voor een koe geldt, je bent effe tijd nodig

Best wel raar, je laat de veganist toch ook geen bloemkool in de tuin afsnijden
+1
sorry
@weurding koe moet eerst besterven
+1
weurding
@sorry zeiden we hier ook maar kip niet? Toch aten de slachters hier na dat koe verdeeld was direct een biefstuk vroeger
Gerron
@weurding Toch wel knap van dat restaurant dat ze ¨Dezelfde kip die net geslacht is" al na een half uur als hele kip aan tafel brengen.... 😄
Maar dit druist toch wel aardig tegen de voedselveilgheid in als onbenullen zoiets doen. Dan nog liever het systeem bij bijv. kreeft die je aanwijst in het aqarium en die dan ter plekke klaar wordt gemaakt.
Weidezicht
@Gerron jij snapt toch wel wat het doel en achterliggende gedachte is van die eigenaar.
Gerron
Quote Reactie van @weurding:
Toch aten de slachters hier na dat koe verdeeld was direct een biefstuk vroeger

En de dagen daarna de balkenbrij van het orgaanvlees.
Gerron
Quote Reactie van @weurding:
je laat de veganist toch ook geen bloemkool in de tuin afsnijden

Er zijn wel boerderijwinkels waar dat kan. En eigenlijk vind ik dat wel een goed idee maar het past niet zo goed bij boodschappen doen. Laarzen aan wegens de modder, groente schoonspoelen maar dan nog heb je nat product bij je. Vroeger werd er meer gekeken naar wat er op dat moment beschikbaar was, sommig voedsel moest besterven en de rest werd langer bewaard. Zo is bijv. de worst ontstaan.
labella
Dat gaat een grote mislukking worden!
Gerron
Quote Reactie van @labella:


Dat gaat een grote mislukking worden!

Financieel niet. Je trekt er nieuwe klanten mee aan en je investering is maar weinig. En als niemand meer zelf een kip wil slachten dan verzin je weer wat anders. Zelf de meelwormen bereiden bijv. 😄
Stel je eens voor dat je in een supermarkt van dat soort rare praktijken gaat krijgen dat je bijv. zelf je producten moet scannen. Welke klant zou je zo gek krijgen om dat te doen? 😄
+1
labella
Quote Reactie van @Gerron:
tel je eens voor dat je in een supermarkt van dat soort rare praktijken gaat krijgen dat je bijv. zelf je producten moet scannen. Welke klant zou je zo gek krijgen om dat te doen?

Ik ga dat never nooit doen!
huub
Wakker dier vindt het niet shockerend genoeg.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vlees , kip , slachten , eten , slacht , arnhem en nieuw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0