D66 verwerpt motie voor afschaffen koningshuis: ‘Dan kan Caroline van der Plas hoofd natie worden’

D66-leden hebben een motie voor het afschaffen van het koningshuis verworpen. De Jonge Democraten, de jongerentak van D66, had daartoe opgeroepen na een pleidooi van oud-partijleider Alexander Pechtold. Hij vindt dat de politiek zich moet wagen aan de discussie of Nederland nog wel een monarchie moet hebben. Zelf vindt hij het koningschap ‘niet meer houdbaar’ en het zou volgens hem goed zijn als Willem-Alexander de laatste koning is. Maar de D66'ers stemden daar nipt tegen.

,,Een politicus kan nog zo goed zijn, maar het maakt echt indruk als er iemand van het koningshuis staat.’’ Een ander schetst voor de zaal met D66'ers een doembeeld dat BoerBurgerBeweging-voorvrouw ‘Caroline van der Plas dan hoofd van de natie’ zou kunnen worden. Zij bracht met haar partij BBB de gevestigde partijen, ook D66, een gevoelige nederlaag toe bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Quote:
Eerder op de zaterdag bleek er bij D66-leden overigens weinig behoefte aan een compromis als het om de stikstofafspraken gaat. Een motie die opriep tot een afzwakking van de stikstofkoers en flexibiliteit rond 2030 werd nagenoeg unaniem weggestemd. De indiener, het jonge D66-lid Tobias den Hollander, kwam niet eens naar voren om zijn motie te verdedigen, slechts een enkeling stemde voor. Leden die tegen waren, roerden zich wel. „Hou de rug recht, of trek de stekker eruit!”, riep een van hen.
+3
Vdejong
@Grasbaal dan de stekker er maar uit.
de jonge
@Vdejong dat zou een feest waard zijn.
+1
Weidezicht
@de jonge ik weet niet of er voorlopig plaats is voor een feest. Nu de stekker eruit, nieuwe verkiezingen, dan wordt bbb de grootste, moeten dan regering vormen, als fat niet lukt, worden ze weggezet als wegloper, als dat wrl lukt, krijgen ze de narigheid die er nu op alle fronten is, op hun bord. Rechterlijke uitspraken liggen er, daar is moeilijk onderuit te komen, alleen met een gang nasr brussel, en dat gaat een pasr jaar kosten voordat daar de boel zo aangepast is. In die tussentijd zit land op slot, geen woningbouw. Infra bedrijven gaan nu al op hold, de bouw volgt heel snel. Dus geen woningen, hoge werkloosheid, volk chagrijnig en daar krijgt de regering (dan dus met BBB) de schuld van. Ik zie nog niet zomaar een oplossing en zeker geen feest.
Braboboer
@Weidezicht

Angst is een slechte raadgever.
+2
de Tank
@Weidezicht Als dat het slechtste scenario is...in die situatie zitten we nu ook.

En d66 van 24 zetels terug naar minder dan 10, dat is mij wel wat waard.
+1
Hans is Hobby boer
@Weidezicht Er moet dan helemaal geen gang naar Brussel gaan , de enigste oplossing uit de EU en de Europese Commissie een schop onder de kont geven . Weg ermee .
Hans van Bergen
@Weidezicht Kul aanpassing kdw en door
Frans1
Quote>>,Een politicus kan nog zo goed zijn, maar het maakt echt indruk als er iemand van het koningshuis staat.’’ Een ander schetst voor de zaal met D66'ers een doembeeld dat BoerBurgerBeweging-voorvrouw ‘Caroline van der Plas dan hoofd van de natie’ zou kunnen worden

Die laatste zin komt mij niet erg democratisch over🤨

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's d66 , politiek , bbb , caroline van der plas , caroline en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0