Satellietbeelden tonen aan: één land lekt zoveel methaan dat het wereldwijd klimaat bedreigtQuote:
Olie- en gasvelden in Turkmenistan lekken enorme hoeveelheden methaangas. Die lekken dichten zou de gemakkelijkste manier zijn om de opwarming van de aarde terug te dringen. Dat schrijft The Guardian.

Deel dit topic

Reacties

+8
de jonge
En wij als boeren in nederland moeten de wereld redden met stikstof en het 7 actieplan:😂
+1
Braboboer
Kunnen we onze top diplomaat Kaag er heen sturen om het te regelen?

Zijn we hier ook van haar af 2 vliegen in 1 klap.
Kars
Dat heb ik weleens meer gelezen. Gas velden die lekken. Veel groter probleem dan paar koeien.
Nevergiveup
@Kars lekken ? , is het niet gewoon "afval" van productie proces ?
hypotheekboer
Kwam hier een stukje tegen in een artikel dat grasland ook methaan opneemt (voor dat we met afrekenbare stoffenbalansen aan de slag gaan en steeds de ene helft van de balans weglaten):
Das Ziel: Eine komplette Messwert-basierte Klimabilanz über das Jahr zu erstellen. „Wir haben zum Beispiel herausgefunden, dass die Fläche eine negative Methanbilanz aufweist, also das Gas speichert, wenn die Kühe nicht auf ihr weiden“, be­richtet Versuchsleiter Ralf Loges.
elite-magazin.de/unterwegs/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lekt , methaan , klimaat en lekken geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1.989
TREFWOORDEN