Nieuw probleem na stikstof: vervuild water dreigt het land op slot te zetten

Nederland dreigt verder op slot te gaan door de slechte waterkwaliteit. Net als door stikstof dreigt de landbouw en de bouw van huizen in de knel te komen door te vieze sloten en rivieren.

Deel dit topic

Reacties

+1
Kars
Maar uh de industrie die vergunningen heeft om te lozen oppervlaktewater daar hoor je niks over. Van de week bij cuijck waterplas 425.000 ton granuliet gestort in plas. Bleek kankerwekkend stofje uit te komen. Maar uh die boer heeft het gedaan.
+2
-Jan-
@Kars het verontdiepen van waterplassen is de grootste crime die ook nog eens vergund wordt door de overheid alle maal onder natuurrealisatie,markerwadden net zo
+1
Kars
@-Jan- allemaal smeergeld en daar horen natuurorganisaties ook bij. Alles voor de euros de natuur interesseert ze helemaal niks. Het is het verdienmodel waar ze zo pro natuur zijn.
Frederika
Riool overstorten dichtgooien
+3
Nevergiveup
Valt hier ook zo op dat nu er een niet bemeste buffer strook is , het graan 15 cm naast het wel bemeste knal geel staat en gewas op buffer strook al niks meer voorstelt , dus hieruit blijkt feitelijk al dat uit spoeling landbouw onzin is en een bufferstrook van 20Cm al voldoende is !
kees-van-tiggelen
Als er een pijp van de zodebemester dicht gezeten heeft heb je gelijk een gele streep in de wei dus zover spoelt het niet uit
BertK
@kees-van-tiggelen of is er niks over van de vorige bemesting, heeft de grond niks vastgehouden en is alles uitgespoeld wat het gewas niet opgenomen heeft?
Jawis
@BertK ja klopt. Je kunt niet stellen dat er geen uitspoeling is. Zeker op zandgrond is die groot, en dat weten de zandboeren ook wel.
Hoe groot de uitspoeling is is een heel ander verhaal.
Kars
@Jawis kas wel op zand, gewoon drijfmest spoelt nog niet zomaar uit.
Kars
@BertK je hebt altijd uitspoeling. Wil je geen uitspoeling? Dan niks bemesten meer geen mest geen Kas niks meer.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , landbouw , bouw , stikstof , Sloten , nederland en nieuw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1.074