Kamer stemt in met reserveren van 24 miljard voor ’transitie landelijk gebied’

DEN HAAG - Het kabinet heeft, ondanks fel verzet vanuit de oppositie, een nieuwe horde genomen in de stikstofaanpak. Een Kamermeerderheid steunt het plan om ruim 24 miljard euro te reserveren voor het ’in transitie’ brengen van het landelijk gebied. Hoewel onder oppositiepartijen veel twijfel heerst over de doelmatigheid van de besteding van het belastinggeld door minister Van der Wal (Natuur en Stikstof) stemt de coalitie in met het plan.

Meer: telegraaf.nl/nieuws/351428804/…?

Deel dit topic

Reacties

+3
Rene2001
Plan Friesland gaat uit van 2035.
Friesland noemt 2030 onhaalbaar.
Dus wordt blijft het 2035
Iedereen blij
Knap om het zo te spelen dat boeren zelfs bij zijn met de betere datum van deze vernietiging.
+3
Weidezicht
@Rene2001 zo werkt politiek. Of boeren blij zijn weet ik niet, maar je zag dit aankomen toen de discussie zich richtte op 30 of 35. Aan alle onzin die er aan ten grondslag ligt, wordt compleet voorbij gegaan. Juist ook door lto, die aan die tafels zit.
Coen
@Rene2001 , externe bron zegt:
Minister Van der Wal trapt op de rem, nu bekend wordt wat provincies voor hun stikstofplannen vragen. Het kabinet heeft 24,3 miljard euro voor het stikstoffonds. Maar alleen Fryslân en Overijssel willen bij elkaar al 9,5 miljard.
Rene2001
@Coen graaigraaigraai
demelkboer
@Rene2001 daarom muiten alle provincies. Die willen meer geld. Reken er alleen maar niet op dat dat richting boer gaat
+1
ted9
@Rene2001 Boeren zijn niet blij. Maar de sector. Met de sector bedoelen ze allerlei types die geld verdienen aan boer door een boer en in de laatste 10 jr van hun carrière een klapper willen maken
+3
hans1980
Nou kan het Stalin 2.0 beleid uitgevoerd worden

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's den haag , stikstofaanpak en van der wal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0