Steun miljardenfonds landbouw nog onzeker: 'Echt een bende aan het worden'

Het is na twee lange dagen debatteren nog steeds onduidelijk of het fonds van ruim 24 miljard euro voor de landbouw een meerderheid krijgt in de Tweede Kamer en Eerste Kamer. Het fonds is essentieel voor stikstofreductie, versterking van de natuur en om boeren te helpen verduurzamen.

Deel dit topic

Reacties

+1
Twentsch Land
Als dat akkoord dan toch moet .... geen geld geen deal ... even goed vast leggen in dat idiote akkoord !
Grasbaal
DEN HAAG - Het kabinet heeft, ondanks fel verzet vanuit de oppositie, een nieuwe horde genomen in de stikstofaanpak. Een Kamermeerderheid steunt het plan om ruim 24 miljard euro te reserveren voor het ’in transitie’ brengen van het landelijk gebied. Hoewel onder oppositiepartijen veel twijfel heerst over de doelmatigheid van de besteding van het belastinggeld door minister Van der Wal (Natuur en Stikstof) stemt de coalitie in met het plan.

Maar echt achteroverleunen kan Van der Wal niet, nu in de Eerste Kamer nog geen meerderheid voor haar plannen lijken te zijn. BBB, binnenkort de grootste partij in de senaat, plaatst veel kanttekeningen bij het plan. Ook GL en PvdA eisen bijsturing. Zo willen die partijen meer duidelijkheid over de jaartallen (2030 en 2035) en onafhankelijke toetsing door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

Meer: telegraaf.nl/nieuws/351428804/…?
+5
Coen
@Grasbaal , de linkse kliek gaat echt geen geld geven aan Landbouw, ze zullen ons blijven frustreren en financieel kapot willen maken.
+5
demelkboer
@Grasbaal het in transitie brengen van het landelijk gebied betekend gewoon grond van boer naar de overheid/samenleving. Transitie van eigendom dat is wat het is niet meer niet minder

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , onduidelijk , natuur , tweede kamer en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0