Eline Vedder: 'Verplicht weiden of verbod op onthoornen kan zomaar'

Een verbod op onthoornen, verplichte vrijloopstallen en kalveren bij de koe. Het zijn hete hangijzers in het Convenant dierwaardige veehouderij. Melkveehouder Eline Vedder uit het Drentse Ruinerwold is namens de Duurzame Zuivelketen van ZuivelNL vanuit LTO-vakgroep Melkveehouderij betrokken bij de invulling van het Convenant dierwaardige veehouderij.

Deel dit topic

Reacties

grös
Maar gauw alles onder de hoornloos dan ..
Braboboer
Verplicht weiden wordt lastig in een nat voorjaar als deze 😂
+1
Noorderling
@Braboboer
Na debacle van winterteelten en kalenderlandbouw verbaast mij weinig meer.
Voor glb kun je jezelf al gijzelen met 1mei als startdatum.
bio boer
@Noorderling bio in nl is 15 april verplicht 🙈 dit jaar niet gelukt 1 mei wel
demelkboer
@Braboboer kun je mooi daarna met de maispoter aan de slag
grös
@Braboboer
Wij weiden eerder ook niet hoor, maar nu als iemand zegt 'te kleine huiskavel', dan denk ik, is toch ook zonde om dat te gaan maaien als je het ook door de koeien kunt laten ophalen en bemesten.
Braboboer
@grös

Heb te veel koeien per hectare huiskavel om aan weidemelk te kunnen voldoen.

Melk met robots die vol zitten.

Dan kost het me meer dan dat het oplevert.

Zo heeft iedereen zijn eigen afwegingen en mogen we dat gelukkig (nog) zelf beslissen.
grös
@Braboboer
Ik heb iets lagere productie en als er dan een enkeling maar 1x daags gemolken is is dat geen ramp. Maar als het om de premie is kan deelweidegang (FC) ook nog. Maar ik weid niet vanwege de premie, het is wel goed voor de poten en minder landwerk/kosten.
+1
Erik1979.
Goed plan ik ben voor! Allemaal geweldig voor mijn melkprijs 😂
bio boer
Gelukkug zien ze zelf ook in dat het grote blunder is dat ze voor hebben gestemd daar kan ik ook nog niet bij zo vaag een breed te interperterende wet kan alle kanten op bij de rechter
+1
Erik1979.
Hebben jullie het ook over dierdag dosering. Leuke anecdote. Mijn 3e zoon heeft 2 kippen. Is een echte boer en zo leert hij voor zijn eigen dieren zorgen. Doet hij het goed krijgt hij meer. Die moeten geënt worden. Dierenarts vandaag bij ons. Ook even voor de kippen wat spul mee genomen. Dat spul moet aangemaakt worden in een liter water en dan per kip 5mm... De rest moet weggegooid worden want je mag alleen hele verpakkingen verbruiken bij ons😂😂😂 Dus ddd van 2 kippen is voor 1000 kippen de entstof of hoe bereken je de ddd bij jullie?
+1
Greetje
@Erik1979. Dierdagdosering gaat hier alleen over antibiotica. Maar zo lezen is de starheid/burocratie bij jou zeker niet minder dan hier.
+1
Erik1979.
@Greetje nog erger
bio boer
@Erik1979. Ddd is alleen antibiotica en geen entstof hangt er ook van af hoe zwaar het medicijn is niet elk 100ml potje is even zwaar

Als ik medicijn over heb lever ik in bij de veearts en haald dat weer van mijn ddd af
+1
Erik1979.
@bio boer wij moeten medicijnen ouder dan 7 dagen netjes ontzorgen..... Dierenarts mag alleen voor 7 dagen vooruit medicijnen geven en per koe die het krijgt registreren. Alleen volle verpakkingen. Over die kippen heb ik de ballen verstand. Vond het alleen wel lachen dat we voor 1000 kippen entstof krijgen.
bio boer
@Erik1979. Kalf had keer dikke poot 10 ml nodig van de 100 de rest ingeleverd wordt er weer 90 ml afgehaald gooien het daar dan weg
+1
Erik1979.
@bio boer precies. Gaat bij ons ook zo. Wat een verspilling is het. En dat voor een stelletje ambtenaren zodat die regelmatig nieuwe wetjes kunnen maken zodat ze hun baan behouden.
bio boer
@Erik1979. Was het perse nodig dat die 2 kippen werden ge end die 2 kippen hooren toch ook niet bij melkvee zijn hobby dieren hoeven toch niet geregistreerd teworden heb ook 2 geiten als die wat nodig hebben komt niet op ddd om het hobby dieren zijn
+1
Erik1979.
@bio boer welkom in Duitsland..... Verplicht enten. Risico loop ik echt niet. Bij de koeien kan ik alles dicht timmeren zodat ik bij een controle doorkom. Dan komen ze bij de kippen en hebben ze punten om ons te pakken. Geen zin in.
+1
Rene2001
@Erik1979. Heb je geen huisgenote die veel kakelt waar je de rest vd entstof kwijt kan?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , koe , kalveren , veehouderij , melkveehouder , zuivelketen , onthoornen en zuivelnl geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0