Greenpeace wil dat Rabo miljarden dokt voor stikstof

Greenpeace presenteert Rabobank vandaag de rekening van de stikstofcrisis en wil dat de bank om 'te beginnen' €3,1 miljard bijdraagt aan het stikstoffonds. Ook eist de milieuorganisatie van de bank dat zij stopt met 'het financieren van industriële landbouw die leidt tot natuurverwoesting'.

Volgens Greenpeace wist 'Rabobank al dertig jaar lang van de schadelijke gevolgen van te veel stikstof', maar bleef deze 'toch boeren bleef aansporen nog grotere veefabrieken te bouwen'. Greenpeace heeft Ethicalgrowth2020 daarom opdracht gegeven om een onderbouwing te maken voor een schadeclaim bij abobank 'als aanjager en daarmee medeverantwoordelijke voor de maatschappelijke schade die veroorzaakt is, en word door de veehouderij in Nederland'.

Deel dit topic

Reacties

+1
Rene2001
Ferme taal hoor
Stoer
Polariseren kunnen ze uitstekend
boer.
Dan is de overheid ook aansprakelijk. Bij heel veel subsidies kom je pas in aanmerking bij voldoende omvang
+2
bio boer
Ze noemen het sponseren wat de robo doet ik sposer de rabobank zij mij niet hoor
j h p
Ik wil dat Greenpeace zichzelf opheft, die zijn veel schadelijker, stoten veel uit (ruim gezien) en brengen niets.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , veehouderij , stikstof , rabobank , schade , bank , financieren , stikstofcrisis en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0