EUREGIO-commissie informeert zich over stikstofproblematiek in een Nederlands-Duitse context - EUREGIOQuote:
De commissie Duurzame Ruimtelijke Ontwikkeling van de EUREGIO heeft in zijn recente vergadering vakinhoudelijke informatie ingewonnen over het actuele thema stikstof. Professor Chris Backes, hoogleraar Omgevingsrecht aan de Universiteit Utrecht, was uitgenodigd om het vraagstuk stikstof en Natura 2000 gebieden in een Nederlands-Duits perspectief nader toe te lichten.

Dinand de Jong, adjunct directeur-bestuurder van de EUREGIO

Deel dit topic

Reacties

+2
John Spithoven
De heer Backes verwijst naar een uitspraak HvJ (Moorburg) dat een drempelwaarde niet is toegestaan bij overschrijding van de kdw, maar waarom Duitsland dit dan wel doet vertelt hij er niet bij. Ten minste niet duidelijk genoeg. Duitsland hanteert een drempelwaarde van 300 gram depositie, 21.3 mol..
De onzekerheid in de modellen zorgen voor een verschil in interpretatie. Nederland accepteert geen theoretische overschrijding daar waar Duitsland de bandbreedte van de onzekerheid accepteert.

Bekijk de kaart goed! De kleur bordeaux rood is bewust gekozen om het erger te laten lijken. Wat je ziet is de overschrijding van de KDW die in Duitsland nog veel groter is dan in Nederland.

Overigens is dit allemaal tot stand gekomen door toedoen van de wetgever ( 1ste en 2 de kamer) en niet door de wetenschap.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+2
bio boer
@John Spithoven is er in Duitsland ook rechtzaak over geweest net als de mob hier
als hier geen mob was bestond de pas hier nog gewoon was er geen stikstof probleem
+4
Nevergiveup
Zou er ooit iemand uberhaubt hebben kunnen denken hoe in een "slim geleerd land" deze totale farce ooit heeft kunnen ontstaan
bio boer
@Nevergiveup om dat ze eerst dome wetten maken waar weer gekke club misbruik van maakt om zijn persoonlijke wensen voorelkaar tekrijgen
+1
rene-de-jong
Het is een sterk staaltje juridisch activisme van C.W. Backes, de essay waar hij aan mee schreef is van hetzelfde laken en pak.

Het kan en mag blijkbaar als je eenmaal de titel professor op zak hebt
Nevergiveup
,

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's natura 2000 , stikstof , stikstofproblematiek en Utrecht geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
968