Illustratie van: deutzisthebest

Boer Robbert over dood koeien en negatieve reacties: 'Het is verschrikkelijk'

Het behoort tot de wekelijkse routine op de boerderij van Robbert Remmelink; het mixen van de mest. Dat is nodig om de mest in de putten gangbaar te houden en om te voorkomen dat gassen zich ophopen. Toch ging het dit weekend verschrikkelijk mis toen er grote concentratie gas vrijkwam via de stalroosters. Negen pinken - eenjarige koeien - overleefden dat niet. Robbert is enorm aangedaan: "Je vindt het verschrikkelijk voor de dieren. En vervolgens krijg je er ook nog een enorme lading negatieve reacties overheen nadat het ongeluk in de pers verscheen. Echt verschrikkelijk!"

Deel dit topic

Reacties

+1
Gerron
Ik vond het weer op die dag raar. ¨Broeiend¨ Net alsof het het elk moment kan onweren. Ozon?
willemvanaaken
Veelkans net te weinig gewaaid.
Theo61
@willemvanaaken Wij hebben een doodlopende stal van 12x30, ik zet altijd de pinken vast in het voerhek en een oude elektrische hooiventilator van 5 pk in de deur voor extra frisse lucht nadat we ook dansende koeien hebben gehad.
+2
labella
Ik heb 1 keer de mussen bij elkaar kunnen vegen na het mixen, als het niet hard waait wordt er niet meer gemixt.
+8
HansBa
3 reacties al van die het beter weten. Negatieve reacties had hij al genoeg dus. Hij mixt regelmatig en het was bij een open frontstal, verwacht je dan niet. Hier kwam loonwerker vorige week ook nog mest halen, voor tijd nog even snel gemixt, bedoel maar, gaat vaak goed..
Sterkte voor de veehouder.
kanniewaarzijn
Die verslaggeving van hartvannederland.nl is ook om te janken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , mixen , ongeluk , koeien , gas , pinken , boerderij , dieren , mestgas en pers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0