LTO wijst voorlopig concept-Landbouwakkoord af

Zou LTO dan toch de poot stijf houden?
Ik moet eerlijk zeggen dat positief verrast ben dat LTO de dictaten afwijst. Wat mij betreft waren ze vandaag echt weggelopen, maar afkeuren en doorpraten is beter dan de dictaten van LNV ondertekenen.

Quote:
LTO Nederland heeft niet ingestemd met de huidige concepttekst van het landbouwakkoord. De organisatie blijft wel in onderhandeling met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Dat zegt LTO-voorzitter Sjaak van der Tak. Hij stelt dat een forse bijsturing van het akkoord nodig is.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
Rene2001
Playing hard to get
NickR
@Rene2001 Ja, zou goed kunnen, maar ik denk dat LTO ook wil voorkomen dat ze iets voorleggen aan de leden dat vervolgens wordt weggestemd. Dat zou het einde van Sjaak zijn.

Dan is het beter om niets voor te leggen en proberen nieuwe verkiezingen af te dwingen door Landbouwakkoord op te blazen. Voor het CDA kan het ook een goede gelegenheid zijn om dan het kabinet te laten vallen en zich zo nog een beetje te presenteren als landbouwpartij (onder het mom 'beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald'. Meerderheid achterban wil dat het kabinet stopt. Zou mij niets verbazen als er contact is met CDA-top over dat scenario.
+2
Rene2001
@NickR Compleet waanzin om een akkoord te sluiten met een onbetrouwbare overheid
Rene2001
@Cowboy3 niet de leden van lto hebben de laatste stem
De leden van fdf gaan helemaal los wanneer ze het akkoord zien
weurding
Foto in DVHN gaat ook al uit van productieverlegging oostblok🙄

(klik om te vergroten)

+2
de jonge
Ach en straks op de valreep, zijn ze verheugd mede te delen dat er na zoveel inspanningen en de vele gesprekken die soms zeer moeizaam verliepen en waarbij sjaak soms haast met de vuist op de tafel heeft geslagen , ze het beste van het beste eruit gehaald hebben,blablablabla en er word bij het kruisje getekend. bah!!
+1
de jonge
@de jonge en als dat gebeurt en we dan lezen in de definitieve stukken wat er staat te gebeuren.. kunnen de rapen wel eens niet meer gaar zijn,maar aangebrand en kunnen de acties die komen gaan wel eens verder gaan dan tot nu toe is geweest.
Rene2001
@de jonge Gisteren schreef ik asfalttemperaturen boven smeltpunt.
Dat gaat gebeuren
Het wordt een hete zomer
+2
Bekkink
Dit is voor de bühne, kruisje staat er al
de jonge
@de jonge wat doen ze de boeren in vredesnaam toch aan,waar komt die intense haat door politici ,(want dat moet het in mijn ogen wel zijn,) toch weg.
Stobbenboer
@de jonge uit idealisme

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , lto , lnv , natuur , sjaak van der tak , nederland en landbouwakkoord geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0