Bel Leerdammer laat koppeling met Cono los

Bel Leerdammer laat koppeling met Cono los
Leerdammerlaat per 1 januari de koppeling met Cono los en keert terug naar de prijsvaststeling van voor die tijd ,dat het gemiddelde FC, DOC, Nemelco en Cono was (wel gewogen gemiddelde, dus FC veel meer van invloed dan de rest)
De afgesproken 3 jaar is volgen Leerdammer per 1-1-2010 voorbij.
Zie verder Agr.Dagblad.

Deel dit topic

Reacties

1234
dus ook een MCM, ik denk dat veel melkfabrieken naar dat systeem gaan, de melkprijs enigzins los koppelen van het resultaat
Cornelis
Wordt wel een rare situatie dan als iedereen naar elkaar kijkt, zo krijg je gewoon een europese melkprijs. Ik pleit dan toch vvor het oude Campina model, de oude cooperatieve gedachte.
anonymous_78
het oude campina model hebben we bij het badwater van de fusie weggegooit , zal niet meer terugkomen !,spijtig maar iets echt coperatiefs zit er niet in rfc !!!!!!!!!!!
J-Timmerman
Gewoon verboden prijs afspraken dus, zal de NMA leuk gaan vinden.
hans e
Zijn die 3 jaar dan al weer om?? Beur nu over aug. 29 cent met 3,96 vet en 3,52 eiwit. Moet het dan nog lager??
anonymous_13
Beste Hans E,

Met de door jou genoemde gehalten zouden wij inclusief alle verrekeningen voor kwantum en herfstmelk, exclusief btw 25,53 cent per kg melk hebben ontvangen in de maand augustus; ofwel 27,06 cent inclusief btw. Wij leveren aan RFC, dus het zit er wel in dat de prijs voor jullie dan ook lager wordt. Of het moet is natuurlijk een tweede.
kaas
het gevaar zit er in als je na de melkprijs van anderen kijkt en dat gaat uitbetalen dat er ook jaren zijn dat de fabriek met verlies draait
paul1
ja, en het gevaar van het systeem dat we nu hebben is ook : onvoldoende prikkels om de melkprijs hoger te krijgen......
anonymous_187
gisteren werknemer leerdammer gesproken fabriek draait op volle capaciteit , ze moeten zelf al weer melk bijkopen en de kaas gaat weg zo gauw als mogelijk is (geen voorraad in het pakhuis ) ik weet natuurlijk niet welke prijs ze beuren , maar leerdammer zit toch in het duurdere segment dus positief nieuws.
cs-agrar
Het is zowiezo de grootst mogelijke onzin dat er gekeken wordt naar de prijs van een andere fabriek.
Hebben die exact hetzelfde kosten/baten plaatje dan?
Gewoon max uitbetalen en zorgen voor continuiteit van de fabriek, is toch simpel zat.
arie.j
Een particulier heeft belang bij zo min mogelijk betalen
Maar de boeren mogen eigenlijk niet weglopen (meestal dan)
duitser
M.a.w. wat is het verschil t.o.v. een cooperatie?
arie.j
Het verschil? Wie de eigenaar is natuurlijk.
duitser
Zo wat een verschil zeg. Nou blij dat "mijn" particulier niet speculeerd met mijn geld, maar met zijn eigen geld. Inspraak heb je toch nergens meer..
cs-agrar
Oké, en als de andere fabriek meer betaald dan hij kan trekken doet ie dat ook?
Geweldig evengoed he, dat ondernemen
arie.j
Leerdammer is geen zelfstandig bedrijf, maar onderdeel van de grote Bel groep.
Opdracht is natuurlijk winst maken, liefst zoveel mogelijk.
Als dat niet meer gaat en ze geen verbetering zien, dan sluiten of verkopen ze de fabriek
duitser
Zelfde opdracht als bij de cooperatie zou ik zeggen. Maar was er in Nederland geen cooperatie die een goede fabriek verkoopt om hun honger naar groter worden niet kon beheersen?
duitser
Hij zal wel moeten! Een + 0,1 ct garantie t.o.v. 9 omliggende melkfabrieken, particulieren en cooperaties. Exclusief de royale kwantumtoeslagen. Ook particulieren koesteren hun leveranciers, ze willen niet afhankelijk zijn van spotmarkt. Een idee van veel mensen is dat het "gladde jongens" zijn, maar zijn particuliere voerleveranciers dan ook gladder?
brutus 2
IK heb vorig jaaral aangegeven dat die koppeling met Cono niet lang zou duren

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's nemelco , cono , doc , leerdammer en bel leerdammer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0