Hoogeveen kocht stikstofrechten voor bouw fabriek Fage: 'Moeten servicegericht optreden'

De gemeente Hoogeveen heeft voor de komst van de zuivelfabriek van Fage stikstofrechten gekocht van veehouderijen in Hollandscheveld en Darp. Hoogeveen betaalde daar bijna 100.000 euro voor en stelt dat die kosten in de grondprijs doorberekend worden aan de Griekse zuivelreus.

'Om een uitnodigend vestigingsklimaat' te bieden verwierf Hoogeveen de benodigde stikstofrechten, laat een woordvoerder weten. Fage is van plan een grote fabriek te bouwen op bedrijventerrein Riegmeer voor de productie van Griekse yoghurt.

Bij de bouw van de fabriek komt stikstof vrij door bijvoorbeeld het heien en aanvoer van materialen. Ook als de fabriek in gebruik is levert dat stikstofuitstoot op door bijvoorbeeld verwarming van het pand en ketels. En dus moest Fage op zoek naar stikstofrechten.

Deel dit topic

Reacties

ItsS
Het zal je overheid maar zijn. En vervolgens de veehouders in de buurt niet compenseren voor de PAS.
zullen ze het ooit gek vinden dat we geen vertrouwen hebben in de overheid.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's grondprijs , stikstof , hoogeveen , yoghurt , aanvoer , verwarming , stikstofrechten , stikstofuitstoot , bouwen en Kosten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
654