Illustratie van: Han745XL

Meerdere koeien overleden door incident met mixen van mest in Doetinchem

DOETINCHEM - Op een boerderij aan de Heinoordenweg in Doetinchem zijn zaterdag meerdere koeien doodgegaan, nadat bij het mengen van mest een gevaarlijke lucht vrijkwam. Het zou gaan om in totaal zeven tot tien koeien, zegt een videocorrespondent die ter plekke is gegaan.

Tijdens het mengen van de mest zou de boer hebben gemerkt dat er iets niet goed ging. Daarop alarmeerde hij de brandweer. Toen de brandweer ter plaatse kwam zijn metingen verricht, om te bepalen of het veilig was de stal te betreden. Nadat dat mogelijk bleek, werd duidelijk dat meerdere koeien al waren bezweken aan het vrijgekomen gas. Het zou gaan om zeven tot tien koeien, van de in totaal 35 die in de stal verbleven.
De boer in kwestie zegt dat hij al meer dan veertig jaar actief is en iets dergelijks nog niet eerder heeft meegemaakt. De verslagenheid is dan ook groot.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , mixen , stal , koeien , gas , dieren en overleden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
917