Toch wel gemakkelijk. Het land bewerken zonder weidevogels.

Weidevogelstand is bedroevend.
We gaan er altijd voor om nesten te sparen. Maar wat was nu het beste. Verleggen of eromheen maaien en ploegen, want die paar vierkante meters doen er niet toe
Eromheen maaien werd het nest geaccentueerd voor de rovers, maar omleggen duurt misschien te lang voor ze het weer gevonden hebben.
Weet dus nog niet wat het beste is.
Echter zagen we ze dit jaar niet meer, maar des te meer rovers.
Triest!!!
Maar het nare gevoel dat je weet dat er een nest kan zijn, maar het niet kunt vinden is er ook niet meer.

Deel dit topic

Reacties

Weidezicht
Tja, hier sinds meeste natuur is geen weidevogels meer. Eenden en hazen ook jarenlang weg. Sinds jager de vossen aan mag pakken zijn er wel weer eenden en hazen. Alleen worden die jongen zo uit de sloot en van het land geplukt door ooievaars. Aantal burgets hebben jaren terug nestpalen geplaatst voor die krengen. Dus het worxt alsnog niets met eend en haas in onze polder.
klant
@Weidezicht het meeste wat vleugels heeft heb ik een hekel aan. Spreeuwen schijten je stal eronder, ganzen en zwanen schijten je gras eronder, roeken vreten de maispitten uit de grond, en die weidevogels moeten ze nog eens leren in de boom te nestelen.
grös
@Weidezicht
Ik zag hier nog een vos van de week, gewoon op het weitje naast de stal.. En ooievaars soms tientallen, die dingen hebben ook allemaal een ring om de poot dus we weten dat ze gefokt zijn.
Erco
Ik heb er wel veel maar die zitten altijd op het stukje land dat ik pas na 15 juni maai👍🏻
+1
weurding
Weidevogels weg, ooievaars zijn er zat
BertK
Hier land met de meeste ganzenschade was origineel het land met de meeste nesten. Weidevogels wijken nu uit naar mooiere nestgelegenheden op latere percelen, plas-dras etc.
+1
bio boer
Is wel heel maklijk om de rover de schuld tegeven de landbouw en de weilanden zijn ook niet meer zo als vroeger
Denk tocht dat het combinatie is van verschillende factoren is
Jaap40
@bio boer och och och
Mestaanwending is het enige wat door regelgeving is veranderd. Verder is er gewoon gras gras en nog eens gras. Net als 25 jaar geleden, destijds wemelde het nog van de weidevogels.
Kunstmest gift lag destijds nog op een flink hoger peil overigens
JappieJo
@bio boer alles is veranderd, maar hier is 90% verloren gegaan door predatie, staat allemaal op camera.
Weidezicht
@bio boer tuurlijk geeft landbouw ook gevolgen, maar in onze polder niet, zijn nog 2 boeren, wij masien enkel, 3 meter bemester, maaien niet vroeg, wat hooiland enz.
Maar 15 meter bemesten en 9 meter maaien, geeft geen enkel beezt meer kans, wat dat betreft zijn die triples gewoon gehaktmolens, dubbel maaien lopen de kuikens al niet voor.
Kars
@Weidezicht dat klopt heb keer moeten schudden wat door triplemaaier gemaaid was. Heb nog nooit zoveel dode dieren gezien.
Leo,s vriend
@Kars En vergeet sleepslangen niet, bijna alles wordt geplet door de slang.Een jong haas loopt wel weg als de bemester er aankomt, maar de slang is einde verhaal, meestal, ik heb ze er ook wel eens overheen zien springen.
Tjonger
@bio boer het zal zeker een combi zijn maar laat mij mijn kunstmest ruimte maar op vullen door mest. Komen de wormen, komen de vogels.
Mc_douwel
We hebben hier tegenwoordig meer ooievaars ziteen dan weidevogels vd week zelfs tot 28stuks aan toe

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ploegen , rovers , maaien , weidevogels , sparen en land bewerken geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0