'Het is moeilijk dat de koeien weggaan'

Melkveehouder Tonnie Schutte uit het Gelderse Harfsen stopt noodgedwongen met zijn bedrijf. Op 10 mei wordt de complete veestapel van 85 dieren verkocht. 'Ik ben echt een koeienboer, dus het moment dat ze de vrachtwagen ingaan zal het moeilijkst zijn', zegt hij.

Deel dit topic

Reacties

+7
Frans1
Dat vond ik ook erg vervelend, toen waren de praatjes wel even over.
+1
pieta
@Frans1 Dat geloof ik direct. Ik heb ook afscheid genomen van mijn eigen veestapel. Dan wordt je wel ff koest. Gelukkig had ik wel dezelfde dag nieuwe koeien.
+2
zandhapper
@Frans1 Ik heb ze zelf weg gebracht, heb daar nog steeds goed gevoel bij, en gelijk weer weiders van 2 boeren mee terug mee genomen , voordeel ik hoefde niet meer te melken, , heb sinsdien ook niet meer gemolken en mis het na ongeveer 40 jaar ook niet meer ! Hoe ervaren andere stoppers dit .
+1
labella
@zandhapper ik heb het melken nog geen dag gemist en ga het ook nooit meer doen.
pieta
@labella Het melken op zich zou ik ook niet direct missen. Ik heb al weer heel wat jaren robots. Zo ik het nu zie zou ik misschien wel een paar keer in de week bij een boer gaan melken als ik zou stoppen.
+1
George
@labella
Ik ben ook iedere dag blij dat ik er vanaf ben. Ik moest in het begin wel erg wennen rond melkerstijd dat ik niet hoefde. Werd in het begin toch wat onrustig en ging vaak toch wat zoeken om te doen. Nu ben ik al jaren gewend. Koeien zijn hier ook veelal naar andere veehouders gegaan , we zijn geleidelijk van januari 2007 tot april 2007 de koeien gaan verkopen. Het was raar dat de tankwagen de laatste keer melk kwam halen en dat je de laatste keer gemolken had. Maar achteraf vond ik het wel een geweldig goede keuze. Een keuze veroorzaakt door een koopoptie op ons bedrijf welke uiteindelijk niet doorging in 2010.
+6
Erco
@Frans1 was hier ook wel n dingetje ja. pa die ik bijna nooit heb zien huilen wilde wel er bij zijn toen de laatste 32 naar 1 boer gingen. En die had ook tranen in zn ogen na 66 jaar koeien melken van zn 11e af. Gelukkig is op een handjevol koeien alles verkocht aan bekenden als gebruiksvee.
+7
weurding
Was er niet bij toen ze opgeladen werden, misschien wel zwak, maar kon het niet
+3
Erco
@weurding neehoor dat is niet zwak. Je moet doen wat je op dat moment het beste vind. En er aan toegeven vind ik meer een kracht dan n zwakte
weurding
@Erco je moet dan maar iets anders vinden wat je "zint" zeggen we hier
newholland6640
@weurding

Ach wat is zwak. Uiteindelijk heeft iedereen gevoel 😉
+1
Vdejong
De meeste koeien zijn bij ons voor het leven weggegaan en daar had ik geen moeite mee,
ook omdat ik wist dat we ergens anders verder zouden gaan
Klussera
Ik ervaarde het als een rouwproces maar werk nog graag bij anderen met vee

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vrachtwagen , koeien , dieren , melkveehouder en veestapel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0