Beëindigingsregelingen goedgekeurd door de Europese Commissie

Het kabinet wil met de aanpak piekbelasting op korte termijn een forse reductie van de stikstofneerslag realiseren. Hiermee kan de natuur herstellen, en kunnen vervolgens zo mogelijk PAS-meldingen worden gelegaliseerd en nieuwe economische ontwikkelingen mogelijk worden gemaakt. De landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties met piekbelasting (Lbv-plus) die, naast de andere ondersteuningsmogelijkheden, onderdeel uitmaakt van de aanpak piekbelasting, is vandaag goedgekeurd door de Europese Commissie. Dat schrijft minister voor Natuur en Stikstof, Christianne van der Wal, in een brief aan de Tweede Kamer.

Deel dit topic

Reacties

Rene2001
1,47 miljard
Deel industrie
1,2 miljard/ 1,5 a 2 miljoen per bedrijf
Elke provincie 50 boeren
+3
Dirk van Zetten
Door op voorhand de grote groep NIET piekbelasters uit te sluiten van 120% regeling komt de opkoop zeker niet op gang. De meeste piekbelasters zijn lekker lopende bedrijven en gaan echt niet stoppen.
DE OPLOSSING
Opkoopregeling voor iedereen, vergoeding 120% voor de stikstof, 70 procent inzetten voor PAS melders en 30% doorhalen. Vergoeding 120 % voor 80% van de productierechten, 80% doorhalen en 20% nog vrij te verkopen. Grond wordt er buiten gehouden, kan verkocht / verhuurd worden aan andere boeren.
bio boer
@Dirk van Zetten waarom niet alle rechten doorhalen ? Dan komt er ergens anders weer vee
sorry

bio boer
@sorry is al eerder gezecht toch dat het juridies niet mocht vanwege staat stuin

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's onderdeel , stikstof , natuur , europese commissie , tweede kamer , christianne van der wal en van der wal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0