Meer stikstofruimte voor PAS-melders beschikbaar

Het kabinet heeft besloten de prioritering van doelen in het stikstofregistratiesysteem aan te passen en de PAS-melders daarbij meer prioriteit te geven. Met de nieuwe systematiek wordt ook geborgd dat zo min mogelijk stikstofruimte onbenut blijft. Dat schrijft minister voor Natuur en Stikstof Christianne van der Wal vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.


Deel dit topic

Reacties

Rene2001
Hoeveel?
+1
MBMB
Wel wel, na 4 jaar iedereen laten barsten geeft de minister prioriteit aan de PAS melders als tenminste andere boeren daarvoor uit dit land en de hele Eu verdwijnen. De ruimte is er nog steeds niet en wie weet of/wanneer/hoeveel die er komt. We hebben nog wel door dat de overheid hiermee een sigaar uit de doos van de landbouw uitdeelt na zelf deze puinhopen te hebben veroorzaakt. En dit alles blijven we doen op basis van een aantoonbaar ongeschikt Aerius model, zonder bewijs van depositie en emissie en ook nog steeds met de stikstofnorm KDW waarvan we inmiddels door Jaspers weten dat het 1 groot bedrog is. Zeker om LTO het landbouwakkoord te laten tekenen. Het was slecht, het is slecht en het blijft slecht.
+2
rene-de-jong
Geen enkel ruimte is er nodig voor PAS melders

Ze hebben namelijk te WEINIG (berekende) depositie zodat vergunning niet eens nodig is.

LTO en ook anderen zouden zich daar eens in kunnen verdiepen voordat ze allerlei toegiften en akkoorden sluiten (lees sector weggeven) om deze groep 'te redden'.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof , natuur , tweede kamer , stikstofruimte , christianne van der wal , pas-melders en van der wal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0