Boerin in Marum vlakbij monument voor 16 oorlogsslachtoffers: 'Voor één dag halen wij niet al onze omgekeerde vlaggen weg'


Quote:
Wat doen boze boeren en burgers met hun omgekeerde vlaggen met 4 en 5 mei in zicht? Burgemeesters en nabestaanden van oorlogsslachtoffers vragen ze om de vlag, zoals het hoort, rood-wit-blauw te hijsen. Geven Drenthe en Groningen daaraan gehoor?

Deel dit topic

Reacties

LeoT
€?Het symbool voor vrede, vrijheid, een onafhankelijk en democratisch Nederland
🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
+9
Twentsch Land
Die de verkeerd om geplaatste vlag op 4 en 5 mei niet goed om willen hangen begrijpen niet de waarde van deze dagen, ze hebben zich te schamen.
+4
mlkvhoudr
@Twentsch Land ik reed gisteren naar twente meen ergens achter vriezeveen hingen de vlaggen nog op de kop, hier in salland zijn ze na de oproep bbb bijna allemaal weer goed gehangen, ik vond dat mooi
+3
Twentsch Land
Dat siert Salland

@mlkvhoudr
Ard Eshuis
@Twentsch Land Ik vind dat naïef. Wat is er immers tot nu toe bereikt? En zijn de ambtenaren al ingeruild voor ambtenaren met gezond boerenverstand? We zijn er nog lang niet, een kleine hobbel is slechts genomen, maar zelfs de BBB kandidaten zijn niet volop optimistisch. En terecht.
Albert Altena
@Ard Eshuis Even goed hangen en dan weer op de kop zal zeker bij de burger goed overkomen!!!
+1
Ard Eshuis
@Albert Altena Morgenavond leggen we ze even plat om zaterdag weer in de "nood"stand te plaatsen.
Maar dat is dan 100% om tegemoet te komen aan de mensen die het verdriet doet vanwege dodenherdenking en bevrijdingsdag.
Voor de rest is er enkel sprake van een land in nood. Ja we zijn vrij, maar niet dankzij ons kabinet of provinciale overheid. Ik ken menig veteraan die de vlag op de kop begrijpt en er achter staat.
+3
cs-agrar
Degenen die de reden veroorzaakt hebben dat de vlaggen op de kop hangen ....
Quote Reactie van @Twentsch Land:
begrijpen niet de waarde van deze dagen, ze hebben zich te schamen.
+3
jan 10
Ff een zak er overheen,toon respect voor de nabestaanden.!
+3
Erik1979.
Ik vind dit best moeilijk. Onze familie heeft best wel een heftige oorlogsverleden. ( Verzet, onderduikers, concentratie kamp grebbelberg, etc ) Deze dagen zijn belangrijk. Maar moeten we niet in deze dagen onze gevallenen collega's herdenken? Die mensen die het niet meer zagen zitten. Die door opzettelijk staatspropaganda zwart gemaakt werden. Door leugenachtig stikstof beleid. Leugens over de behandeling van onze dieren. Leugens over de invloed van ons op het klimaat. Een deel van de bevolking voert een oorlog tegen de boeren. En er vallen dodelijke slachtoffers. Moeten we niet juist de gevallenen boeren van afgelopen jaar herdenken. Niet als actie. Maar voor de familie van deze mensen. Hier ook even bij stilstaan. Of je doodgeschoten bent door iemand of zover gebracht bent dat je je hand aan je zelf legt.... Beide verschrikkelijk!
+2
Van-Epscheuten
@Erik1979. ik snap goed wat je bedoelt in je verhaal. En dat je een gewogen beslissing wilt nemen. Realiseer je wel, dat deze overwegingen niet zichtbaar zijn, voor degenenen die je jou (evt) omgekeerde vlag zien. Communicatie moet helder zijn. (Ik zou persoonlijk zelf dus weghalen, hoewel ik je boodschap vd omgekeerde vlag steun)
+3
Erik1979.
@Van-Epscheuten ik heb makkelijk praten, ik woon in Duitsland. Ik heb geen omgekeerde vlaggen. Had ik ze wel dan hing ik ze goed uit respect voor mijn opa's peetoom en oom van mijn vader die hun leven gewaagd hebben voor ons. Maar dat is een keuze die ik voor mij persoonlijk zou maken.
Van-Epscheuten
@Erik1979. Dat je in duitsland woont geeft nog weer een leuke tint aan de discussie over hoe gevlagd moet worden op 4 mei.
Erik1979.
@Van-Epscheuten heel eerlijk, nu de Grüne aan de macht zijn door 10% gekozen denk ik echt.... Leef ik in een verkeerde film of zo. Een partij van uitsluiten tirannie op anders denkende, opsluiten van journalisten. Ze zaaien honger en vederf. Niet voor niets dat wagenknegt ze de gevaarlijkste partij noemt die sinds de tweede wereldoorlog aan de macht is.
oubi
@Erik1979. De grunen zijn net als hier groen links, van oorsprong communisten.....
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @oubi:
De grunen zijn net als hier groen links, van oorsprong communisten.....

En de VVD.
+2
Erik1979.
@oubi extreem gevaarlijk!
Erik1979.
Wat ik hier boven geschreven heb, daarom begrijp ik dat boeren de vlag ondersteboven hebben hangen, deze zitten nog in een oorlog, hoe kunnen die dan bevreidingsdag vieren als ze niet weten of ze er over een jaar nog willen zijn.
+2
Twentsch Land
Dan kan die groep daar een datum voor bedenken en samen hun verdriet delen.....

4/5 mei gaat over iets heel anders en die dagen moet je niet laten kapen door ander leed.

@Erik1979.
Erik1979.
@Twentsch Land dat is een mening. Ik begrijp het als ze een andere hebben. Als je geen andere mening mag hebben dan hebben mijn voorouders voor niets hun leven gewaagd voor de vrijheid en kun je beter 5 mei schrappen.
Twentsch Land
5 mei dan maar uitroepen voor iedereen die leed heeft op zijn/haar manier ?

@Erik1979.
Erik1979.
@Twentsch Land 5 mei is bevreidingsdag..... In een vrij land hoort iedereen een eigen mening te mogen hebben...... Waar jij het voor wilt uitroepen moet je zelf weten. Als iemand een geliefde wil herdenken op 4of 5 mei dan moet die daar vrij in zijn. Hoeft een ander ook niet mee te doen. Dat is mijn punt. Anders ben je niet meer vrij....
robbies
@Erik1979. Ik vind 't toch nogal verschil of je beroepsmatig in je vrijheid beknot wordt of in je persoonlijke leven.
+7
Melkboer16
Vlaggen voor 4 mei goed hangen. Punt
+3
Erik1979.
@Melkboer16 als dit regeringsbeleid zou zijn dan kun je 5 mei schrappen want dan leef je in een dictatuur!
Bennie Stevelink
@Erik1979. De vrijheid die jij eist is zo absoluut dat die alleen mogelijk is als je de heersende partij bent in een dictatuur.
Erik1979.
@Bennie Stevelink komt Bennie weer..... Nee Bennie, ik wil dat iedereen zijn mening mag vertellen. Als daarna de meeste mensen iets anders vinden dan is het zo. Een paar dingen zijn voor mij wel heilig. De Neurenberg code, vrijheid voor journalistiek, vrijheid van meningsuiting. Als de meerderheid vindt dat de boeren in Nederland weg moeten dan is het zo. Maar dat moet wel na een eerlijk debat en niet met deze leugens.
+1
Bennie Stevelink
@Erik1979. jij wilt een vrijheid waarbij je met niemand rekening hoeft te houden, door niemand wat laat zeggen en je aan niemand wat gelegen laat liggen. Deze vorm van vrijheid is despotisch en kan in een democratie niet bestaan.
+1
Vdejong
@Bennie Stevelink
Quote:
Het despotisme (Grieks δεσποτία, van δεσπότης - heerser) is een regeringsvorm waarbij één persoon (de despoot) of een kleine groep personen absolute macht heeft, die naar willekeur kan worden toegepast. Het gaat hierbij dus om een autocratie, oligarchie, tirannie of dictatuur.
dit is dus wat Erik niet wil
Erik1979.
@Vdejong er zijn mensen die niet weten wat democratie betekent..... En al helemaal niet weten dat een voorwaarde voor democratie een open debat is. We zijn wel ver heen😢
Vdejong
@Erik1979. geval van; klok wel horen luiden, maar..........
Bennie Stevelink
@Erik1979. als jij met jouw vrijheid iets doet wat ten koste gaat van het recht en waardigheid van de ander, wat heeft dan voorrang, jouw vrijheid of het recht en waardigheid van de ander?
+3
weurding
@Bennie Stevelink in dat geval kun je bijna het hele kabinet schrappen
Erik1979.
@Bennie Stevelink ik heb over vrijheid van meningsuiting...... Als ik iets vind dan is dat een feit. Wat ik vind hoeft geen feit te zijn. Met een mening kun je nooit een andere beschadigen. Als op de tv bepaalde zaken komt bijvoorbeeld over stikstof dat het niet klopt dan beschadig je inderdaad het kabinet beleid. Maar alleen als je alles van alle kanten belicht kunnen mensen juiste keuzes maken bij verkiezingen. Nu wordt er bewust gemanipuleerd om zo bepaalde mensen uit te sluiten. Dat is ook zo met rt tv. Iedereen weet dat dat Russische propaganda is. Waarom mogen we dat niet zien? Mensen die het eventueel niet mogen zien kunnen dat toch wel via internet. Het vertrouwen van vele mensen wordt hiermee op het spel gezet.
+1
pieta
Quote Reactie van @Erik1979.:
Met een mening kun je nooit een andere beschadigen.

Wat nou als ik iets erg "afbrekends" als mening over naar Duitsland geëmigreerde boeren van geboortejaar 1979 heb en dat telkens over ga staan te oreren? 😁
Erik1979.
@pieta dat mag van mij 😂 je moet alleen oppassen dat je dat niet over andere prikkers doet. Bijvoorbeeld over alcohol of zo. Dan wordt je er af geflikkerd.
+2
pieta
Quote Reactie van @Erik1979.:
alleen oppassen dat je dat niet over andere prikkers doet. Bijvoorbeeld over alcohol of zo.

Dat heb ik gemist. Maar ook een mening kan onnodig grievend zijn voor een ander. Net als schelden, dat kan gewoon pijn doen.
Erik1979.
@pieta Veel belangrijker is dat er over zaken als klimaat stikstof corona dierwelzijn energie etc open gecommuniceerd wordt.
marcsterreborn
@Erik1979. @pieta Veel belangrijker is dat er over zaken als klimaat stikstof corona dierwelzijn energie etc open gecommuniceerd wordt.


Ja dat zijn de belangrijke zaken in het leven...
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
jij wilt een vrijheid waarbij je met niemand rekening hoeft te houden, door niemand wat laat zeggen en je aan niemand wat gelegen laat liggen. Deze vorm van vrijheid is despotisch en kan in een democratie niet bestaan.

de zittende regering is voorbeeld van deze quote en bestaat blijkbaar in een (soort van) democratie
+3
Erik1979.
@Bennie Stevelink zo bijzonder hoe alles omgedraaid wordt. Assange vastzetten dat is een teken van dictatoriaal beleid. Ongehoord Nederland verbieden is een teken van dictatoriaal beleid. RT tv verbieden is een teken van dictatoriaal beleid. Verplichten van vaccinatie ten koste van uitsluiting is dictatoriaal beleid. Dokters met andere meningen uitsluiten is een teken van dictatoriaal beleid. Censuur op openbare platforms zoals Facebook Twitter TikTok etc is een teken van dictatoriaal beleid. Als de regering en de journalistiek de waarheid prediken dan zou het allemaal niet nodig zijn. En dat is ook weer een teken van dictatoriaal beleid.
kanniewaarzijn
@Erik1979. Niet onafhankelijke "recht"ers en media niet te vergeten; tekenen van dictatoriaal beleid.
Framos
@Erik1979. Tip, gooi je smartphone weg, koop een oude nokia en probeer wat van je mooie beroep en het leven in het algemeen te genieten 😉
Gerron
Quote Reactie van @Framos:
koop een oude nokia

Ik heb bericht gekregen van T mobile dat mijn oude 2G Nokia binnenkort niet meer ondersteund wordt.
trevor-z
@Gerron ik hoop wel dat we er nog gewoon mee kunnen bellen,anders iphone cursus .
Framos
@Gerron Dat wordt dan helemaal ouderwets genieten voor jou👍
+3
koe-boer
Er wordt weleens gezegd dat consumenten het voedsel niet meer waarderen ondat er altijd eten en nooit meer honger is. Ditzelfde gebeurd nu dus ook voor vrijheid. Ik zou me als boer kapot schamen als op 4 en 5 mei de vlag verkeerd om hangt.
+2
Erik1979.
@koe-boer zijn we wel zo vrij? De voedselbank is de enige bank die groeit. Er worden massaal mensen uitgesloten om verschillende redenen. Ze zijn bezig om een omroep te verbieden. Censuur op meningen viert hoogtij dagen. Als we niet blijven vechten voor vrijheid kunnen de vlaggen over enkele jaren op 5 mei halfstok maar dat mag dan niet meer.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Erik1979.:
Als we niet blijven vechten voor vrijheid kunnen de vlaggen over enkele jaren op 5 mei halfstok maar dat mag dan niet meer.

Daarom op 4 mei de vlaggen weer "goed" hangen (of een zak erover zoals iemand al zei) en op 5 mei weer op de kop, als teken dat we weer aan het afzakken zijn wat betreft vrijheid.
+3
Grasbaal
2 meningen, de ene met begrip de ander standvastig:

Quote:
Veehouder Verbunt is ondanks dat hij een paar honderd meter verderop woont de buurman van de Van der Heides. Hij heeft de omgekeerde vlaggen wel weggehaald. ,,Het is mooi geweest. De verkiezingen zijn geweest en het is deze week 4 mei.” Verbunt is het ook niet eens met wat de regering van plan is met de boeren, maar hij heeft zo’n twintig blauw-wit-rode vlaggen uit zijn weiland getrokken. ,,Eigenlijk waren dat ook vlaggen van de buren die ze in ons weiland hadden gezet. Nu zijn ze weg, en kan ik er ook weer beter om heen maaien.”

Quote:
De tientallen blauw-wit-rode dundoeken zijn opgehangen door de familie Van der Heide, die een rundveefokkerij bestiert aan de Trimunterweg in Marum. ,,We halen ze echt niet allemaal voor een dag weg. Voor ons is er nog geen vrijheid, laat staan blijheid”, zegt mevrouw Van der Heide. ,,Ik denk dat de mensen die in oorlogen zijn omgekomen voor onze vrijheid zich omdraaien in hun graf als ze wisten wat er nu in Nederland met ons gebeurt.”

Dat die vlaggen er nog gewoon blijven hangen, legt Van der Heide uit, doen ze niet omdat ze het ‘leuk vinden, of om mensen te plagen’. ,,De BBB heeft dan wel gewonnen, maar ze hebben niks te vertellen. Die Caroline van der Plas is gewoon van het CDA en ze zit nog nergens aan tafel en het landbouwakkoord over het stikstofbeleid is niet gewijzigd, het wordt alleen wat gerekt.
Erik1979.
@Grasbaal het is gewoon niet makkelijk. Ik weet hoe het is om ergens keihard voor te moeten vechten. Ik denk ook op 4 mei: verdomd wat heb ik geluk gehad dat mijn beide opa's niet het loodje gelegd hebben. Beide meer kans op dood dan leven. Beschermd door andere en geluk op de Grebbeberg. Maar iemand die op het punt staat om een touw te pakken..... Laat hem aub zijn vlag op zijn kop hangen en doorvechten! Daar praten we wel over!
Twentsch Land
Doe nou niet net of alles van 4 of 5 mei afhangt voor die .....@Erik1979.
+1
Erik1979.
@Twentsch Land exact, doe dat niet...... Laat mensen met rust die een andere mening hebben!
Twentsch Land
Andersom dus Erik

Laat ons kerstfeest ook zo en ga het niet gebruiken voor de geboorte van allah.

@Erik1979.
Erik1979.
@Twentsch Land dat vind jij. En dat mag jij vinden van mij.
jg
@Grasbaal Slap .
+9
Weidezicht
Tja als je iets wil met sympathie van de burger moet je de vlag goed hangen of weghalen met deze 2 dagen. Als je ze op de kop laat hangen, zal het beleid er niet door veranderen, maar verspil je wel sympathie en begrip. Als je ze weghaalt veranderd beleid ook niet, masr raak je ook geen sympathie kwijt. En die sympathie hebben we straks bij de verkiezingen hard nodig. En je kan praten wat je wil, de media gaan komende dagen massaal op zoek naar omgekeerde vlaggen en gaan dat dus tegen ons gebruiken, hoe goed je verhaal ook zou zijn. Kunnen situatie in nederland ook bij lange na nog niet vergelijken met de verschrikkingen uit een oorlog.
+1
Erik1979.
@Weidezicht die boeren die niet meer leven hebben niets aan een goed imago voor de boeren. Net als de boeren die stoppen. Sympathie brengt geen brood op de plank. Sympathie werkt alleen als je evenredig over een eerlijk beleid kunt praten met wederzijds respect. Dat is sinds de jaren 80 niet meer dus dat hele verhaal over sympathie...... bullshit
de Tank
Quote Reactie van @Erik1979.:
evenredig over een eerlijk beleid kunt praten met wederzijds respect.

Welke weg zou je dan willen gaan om dit doel te behalen ?
Erik1979.
@de Tank begin met eerlijke journalistiek.,... Free Assange!!!! Open debat. Niet uitsluiten van andere niet passende meningen. Respect voor elkaar.
de Tank
@Erik1979. denk je dat je dat met de huidige partijen in de kamer kunt bereiken?
+2
Erik1979.
@de Tank ja, ben ik bijna zeker van. De huidige regering maakt zoveel kapot dat er genoeg mensen wakker worden en weten dat het moet veranderen. De huidige verkiezingen kunnen ze niet mee frauderen omdat de wappies maximaal inzetten op controle. Ik hoop dat BBB eerlijk is en blijft en rug recht houden. Pieter Omtzigt en Mona Keijzer erbij. Dan komt het erop aan. Zijn ze eerlijk? Ik hoop het. Maar geef ze voordeel van de twijfel. Ze moeten ook leren om de middelvinger naar de EU en andere dictatoriale instellingen op te steken. Maar dat hoort bij de rug recht houden.
de Tank
@Erik1979. Je hebt schijt aan sympathie, kun je zonder sympathie veel stemmen krijgen?
Erik1979.
@de Tank de boeren hebben geen stemmen nodig......
+1
Weidezicht
@Erik1979. Die 13 zetels voor bbb, zijn alleen maar stemmen van boeren? En ik vind shermen met boeren die zelfmoord hebben gepleegd een hele gevaarlijke. Veelal speelt er dan veel meer narigheid en depressie dan alleen veroorzaakt door het huidige beleid. Al zal het bij een aantal wel een hele grote rol hebben gespeeld, maar nogmaals, daar mee schermen vindt ik erg lastig.
Erik1979.
@Weidezicht die 13 zetels komen uit vele groepen uit de samenleving. Het is geen boeren partij meer en dat is ook goed zo.
+1
Weidezicht
@Erik1979. Wederzijds respect is dan ook ff 2 dagen de vlag zo hangen dat een grote groep zich er niet aan stoort. Dat is wederzijds begrip.
Weidezicht
@Weidezicht ben wel benieuwd naar vd oever zijn standpunt hierover. Denk dat hij er genuanceerder instaat dan jij op dit vlaggenonderwerp.
Erik1979.
@Weidezicht ik weet het niet. Niet met Mark besproken. Ga ik ook niet doen. Ik vertegenwoordig mijn mening. En die staat regelmatig haaks op die van Mark.....
+2
de Thijs
De oude gaan er zo een keer af hier en nieuwe er na 5 mei er weer op.
Grasbaal
@de Thijs praktisch denken en doen, dat is het recept om te overleven in deze tijd 😄
de Tank
@Grasbaal dat is het altijd geweest. Theoretici bevestigen dat onbewust de afgelopen decennia.
+1
apel
Volgens mij weet elke oorlogsveteraan van toen en nu dat de boeren het goed met ze voor hadden en hebben. 1 vlag kan je makkelijk ff weer rechtop hangen en later weer terug op de kop hangen. Maar een hele rits dan ben je er behoorlijk zoet mee.
Ik hoor niemand meer praten over wie ze hielp in hongersnood.
+3
weurding
Denk niet dat de omgekeerde vlag nog enig resultaat bereikt, men kijkt er niet eens meer van op, was even leuk maar het veranderd niks
+1
jg
In vind dat het Sieta zou sieren om na alle (recente) publiciteit voor het boerenbelang te kiezen voor het BBB-standpunt tav de vlag.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's groningen , burgers , boerin , drenthe , boeren , vlaggen en vlag geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
75
DEELNEMERS
28
WEERGAVES
0