Boer Geert verdient geld met zijn bodem

Een hoger waterpeil, dieper wortelende gras- en kruidensoorten gebruiken en de bodem zo luchtig mogelijk houden. Veel boeren kennen de feiten, maar het toepassen op je bedrijf is niet altijd makkelijk of direct realiseerbaar.

Melkveehouder Geert Stevens uit Holten is bewust bezig met zijn bodem en watermanagement, met hogere opbrengsten tot gevolg. Samen met onderzoekers van de Wageningen Universiteit bekijkt hij welke effecten maatregelen hebben en waar nog verbeterpunten liggen. Het gaat dan om zowel de kwaliteit van het water op het erf en in aangrenzende sloten, maar ook over water vasthouden.

Deel dit topic

Reacties

grös
Beetje oppervlakkig verhaal over een sluis. Als je water wil vasthouden moet je toch zorgen voor diepe wortels en de bodem bedekt houden zodat de zon de bodem niet bereikt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , erf , bodem , Sloten , holten , geld en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0