Koude voorjaar drijft boeren in het nauw

Het natte en koude voorjaar leidt ertoe dat ook de oogst later op het jaar zal plaatsvinden. Maar regelgeving van de overheid stelt dat boeren vóór 1 oktober moeten oogsten, in verband met stikstofuitstoot. 'De meeste boeren kunnen niet aan die regel voldoen', zegt Pieter Evenhuis, akkerbouwer en adviseur bij LTO Noord.

Deel dit topic

Reacties

+5
JohnDeere7serie
Niet het koude voorjaar maar die achterlijke kalender regeltjes. De natuur laat zich niet vangen. Ook maar gelijk uitstel aanvragen voor mest uitrijden op bouw- en grasland maar dat zullen ze wel een keer rond 20 augustus bedenken dat dat dit jaar wel handig had geweest😞
Noorderling
@JohnDeere7serie
Wat wil je dan nog bemesten in september?
Is ook solliciteren naar 140kg N. Er is ook 3/4 jaar om opslag te regelen.
T60401
Iedereen maandag de koeien al buiten? Op enkele uitzondering na kun je anders als melkveehouder brons zilver of goud wel op je buik schrijven
labella
@T60401 Hoezo? Ik heb niks buiten en haal gewoon zilver.
T60401
@labella Ik krijg het niet voor elkaar om zonder weidegang in de vijf rubrieken genoeg punten te krijgen om naar de volgende stap te kunnen.
Noorderling
@T60401
Goud zonder weiden en 1% blijvend grasland.
+2
T60401
@Noorderling jij valt onder die enkele uitzondering. Ik moet niets van al die poespas hebben. Gewoon gras en mais en verder geen gezeur. Financieel gezien kunnen ze mij ook niet over de streep trekken. Blauwe envelop is altijd al dik genoeg dus ze kunnen allemaal een dikke krijgen.
weurding
@T60401 blauwe envelop is straks vast stukje dunner, succes met je nieuwe liner, mooi masjien😄
cjw73
@Noorderling hoe wil dat voor elkaar krijgen zonder te sjoemelen? Kom voor geen 1 van de 3 in aanmerking. Met de koeien binnen.
Noorderling
@cjw73
Deel rustgewas, veel grasklaver, eiwitgewas, deel nkg met groenbedekking 1jan tot 1maart, moet alleen nog 4ha onderzaai doen in mais, moet toch nog kunstmest bij, kan vast wel rogge bij in de tank.
cjw73
@Noorderling ok. Zal nog eens kijken. Maar is alleen hoofdzakelijk bijvend grasland en 20% maïs verder niks.
+8
jos 15
Ik begin me nu toch serieus af te vragen, wat die lui allemaal in hun neus douwen. Volgens de kalender... Vroeger hadden we een mop: een man stopt midden op de snelweg en stapt uit. "Wat doe je nou?" vroeg zijn vrouw. "Wel" zei de man "Ze zeiden dat we er in een kwartiertje zouden zijn en nu is dat kwartiertje om, dus zijn we er."

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , oogsten , oogst , voorjaar , regelgeving , overheid , akkerbouwer en stikstofuitstoot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
3.543