Werknemers FrieslandCampina Marum gaan actievoeren

Werknemers van de kaasfabriek van FrieslandCampina in het Groningse Marum gaan maandag actievoeren voor meer salarisverhoging. CNV en FNV hebben hun leden opgeroepen het werk 24 uur neer te leggen, nadat de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) niet is ingegaan op het ultimatum van de vakbonden.

Deel dit topic

Reacties

+2
robotmelker
Boeren protesteerde voor een paar jaar terug ook voor de poorten van hun eigen coöperatie, bestuur meende toen via een juridische gang de doorgang te openen. Nu zullen de bestuurders hun hoofd wel laten hangen en meteen toegeven aan de eisen. Wat mij betreft, diegene die zijn werk maandag niet oppakt kan zijn werkpungel inleveren en om ander werk gaan solliciteren.
+1
Putjeschepperr
@robotmelker van de ene kant snap ik u aan de andere kant de mensen zijn schaars.
+2
Vdejong
@Putjeschepperr overschot aan mensen, alleen veel steken de handen uit de mouwen om de hand gevuld te krijgen.
+1
Putjeschepperr
@Vdejong ben ik niet helemaal met je eens wat je ziet is dat er banen gecreëerd zijn die voor paar jaar geleden geen baan was.daardoor zijn er tekort in zorg,techniek etc.
+1
Cowboy3
@Vdejong Er zijn hier veel te veel denkers en de doeners word in een heel rap tempo minder.
+1
producent
nu.nl/economie/6261387/…

De FNV heeft een ultimatum gekregen van het eigen personeel. Onderhandelingen over een hoger loon zijn vastgelopen. De vakbond moet voor maandag (Dag van de Arbeid) op eisen van werknemers ingaan, anders volgen vanaf dinsdag stakingen. Het personeel wil dat lonen meestijgen met de inflatie.
"De vakbond moet het goede voorbeeld geven. Dat betekent dat de inflatie moet worden gecorrigeerd en dat de automatische prijscompensatie moet worden ingevoerd", zegt FNV-bestuurder Judith Westhoek, die onderhandelt namens het personeel.

Volgens Westhoek eisen honderden FNV-onderhandelaars in andere sectoren ook die inflatiecorrectie. "En het is niet zo dat de inflatie aan FNV-medewerkers voorbij is gegaan. Nu is daarom het moment voor onze werkgever om de daad bij het woord te voegen."

De FNV heeft als werkgever een eindbod voor een nieuwe cao gedaan waarbij er vanaf 1 mei 3 tot 7 procent loon bijkomt, afhankelijk van de hoogte van de salarisschaal. Begin 2024 zou de FNV de inflatie willen volgen met een loonstijging van ten minste 5 procent.

In de jaren erna wil de FNV wel automatische prijscompensatie doorvoeren, maar met een maximum van 5 procent. Dat vindt het personeel geen "echte automatische prijscompensatie".

En dan van ons 14 % eisen.....
hans1980
@producent En wat betekent dat voor leden , boeren 1 cent minder melkgeld??
bio boer
@hans1980 tsja moet toch ergens vandaan komen campina zit ook in een vrije (wereldmark)
bio boer
Gun de laagste lonen er wel wat bij die werken meestal het meeste als je met % werkt wordt gat tussen de lage en hoge lonen ook steets groter 10% van 35.000 of van 100.000 euro zit nog al verschil
hans1980
@bio boer Daar zit geloof ik ook de wrang
Topfuncties hebben wel die 14% loonsverhoging gekregen
Lagere loonschalen slechts 8%
bio boer
@hans1980 gaat nog harder met verschil in het loon moet je als wergever ook schamen
bio boer
@bio boer geef dan elke fultime baan 5000 euro exstra per jaar ongeacht je functie
+1
DutchDairyFarmer
Het gaat aflopen 30 a 40 jaar totaal fout. Eerder verdiende een directeur 14x en salaris van iemand op de werkvloer is nu al meer dan 120% stond paar geleden ergens een artikel over zal nu ondertussen wel meer zijn. Gelijker verdelen is al heel wat alleen daar is het systeem niet meer op gebaseerd

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frieslandcampina , zuivel , nzo , werknemers , nederlandse zuivel organisatie , kaasfabriek , fnv , cnv en Actievoeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0