Stakingsoproep voor leden FrieslandCampina in Marum


Quote:
Wij roepen alle leden bij FrieslandCampina in Marum op om maandagmorgen 1 mei vanaf 06.00 uur voor 24 uur het werk neer te leggen. Dit betekent dat er tot dinsdagmorgen 2 mei 06.00 uur gestaakt...t.

Deel dit topic

Reacties

producent
FNV-bond tekent toch 'slechte' zuivel-CAO
Van onze redactie economie

11 juni 1992, 00:00
"Wij hebben onze macht in de bedrijfstak hard nodig vanwege alle reorganisaties. Dat verandert niets aan onze bezwaren tegen de CAO" , aldus bestuurslid A. Lagarde gisteren na afloop van de ledenraadpleging. In de zuivelindustrie vervallen de komende twee jaar zeker tweeduizend arbeidsplaatsen.

De staking was vooral gericht tegen het per januari 1994 verhogen van de Vutleeftijd van 59 naar 60 jaar en het vervallen van de uittredingsregeling voor werknemers met veertig dienstjaren. De werkgevers kregen daarin de Industrie en voedingsbond CNV en de Unie BLHP mee. Lagarde houdt staande dat de verslechtering van de Vut juist in het licht van de reorganisaties een verkeerde stap is. De CAO niet ondertekenen, zou een logisch besluit zijn, maar dat heeft 'ernstige gevolgen' voor de positie van de bond en zijn kaderleden. Ontslagbescherming, vakbondsverlof, informatie over ontwikkelingen in de bedrijfstak: de bond zou zijn overgeleverd aan de welwillendheid van werkgevers.

De afgelopen weken was volgens Lagarde al te zien dat die niet erg groot is. Doorbetaald verlof voor vakbondsvergaderingen was er niet meer bij. Op de vergadering van de landelijke vakgroep zuivel moesten gisteren om die reden dertig kaderleden verstek laten gaan.

De Voedingsbond zal zich bij een volgend arbeidsconflict 'minder netjes' gedragen. Dat betekent dat de bond in plaats van stakingen voor onbepaalde tijd inzet op estafetteacties. Die hebben een groter verrassingskarakter.

"We zullen niet meer ruim van tevoren aankondigen wanneer en waar mensen gaan staken. Een milieuplan zal er ook niet meer zijn. Boeren donderen de melk toch op straat en werkgevers zijn uitsluitend uit op het beperken van de economische schade."
trouw.nl/nieuws/…

Veel boeren en familieleden hebben toen samen met werkwilligen de fabrieken draaiend gehouden.
Vdejong
M'n overgrootvader zou zich omdraaien in zijn graf
torrarica
Verkeerde kop boven artikel, niet de leden van Friesland Campina worden opgeroepen, maar de leden van CNV FNV worden opgeroepen om te gaan staken.
Jan-T
Allemaal best staken is ook ontslag
Wie betaald bepaalt.
Albert Peters
@Jan-T en dan een fabriek zonder werknemers is dat wat??
de jonge
@Albert Peters kunnen de burgers vast beginnen te wennen....
Albert Peters
@de jonge daar zit de consument niet mee .Morgen buitelandse melk
+1
Jan-T
Quote Reactie van @Albert Peters:
en dan een fabriek zonder werknemers is dat wat

Gebeurt toch wel je kan maar beter duidelijk zijn.
Met 3 jaar zijn er 2000 t/m 4000 werknemers minder in de zuivel.
Er zijn er dan genoeg die wel willen werken en zeker als het economisch slechter gaat.
bio boer
@Jan-T onze fabriek zou gaag nog wat exstra goede mensen willen in de fabriek die zijn er niet veel die in kaasfabriek willen werken
bio boer
@bio boer voor ieder wat wils ze hebben er zelf promotie filmpje voor gemaakt om mensen te treken

(klik om te vergroten)

Klussera
@bio boer kaas pakhuis Cao ligt lager als landbouw cao
Weidezicht
@bio boer personeelsgebrek in de zorg, op scholen en opvang, in de zuivel, in de bouw enz. Enz. Wasr werken al die mensen dan tegenwoordig? Oh ja, in nutteloze toezichthoudende basntjes, in overbodige managementlagen, bij sociaal culturele instellingen, bij onderzoeksburo,s, in de 4x4 van tbo,s, bij gemeentelijke en provinciale handhavingsteams enz. Enz. 32 uur in 4 dagen. Druk druk druk......
bio boer
@Weidezicht als goed geld kunt verdienen met niks doen wat gezellig lullen warom niet
Vdejong
@bio boer ledigheid is des duivels oorkussen
+1
kaas
@Albert Peters fabriek gewoon dicht gooien en de melk verwerken in andere fabrieken
+1
Twentsch Land
Vindt 8 procent al heel wat, ondanks het niet in evenwicht staat met de inflatie ...... ken er meerderen die maar 2 procent hebben gekregen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frieslandcampina , zuivel , cnv en nieuws geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0