Minder ammoniak en betere benutting met droge kuil

Een drogere graskuil leidt tot minder fermentatie en minder ammoniak. Daarmee is met de droogte van de kuil te sturen op de kwaliteit en de benutbaarheid van het eiwit. In een droge kuil is het gehalte darmverteerbeer eiwit hoger en het onbestendig eiwit lager dan in een nattere kuil. Hierdoor is er meer en beter benutbaar eiwit over voor de koe.

Deel dit topic

Reacties

Nevergiveup
Ik zal vast goed weer bestellen.

Maar euhh , waarom water erbij in de mengvoer wagen volgens voorlichting als het een beetje droog gras is ...

Of tellen de liters (efficiëntie) uit de koe niet ?
+1
Zebra
De eerste snede graag wat droger anders is deze te snel verteerbaar, maar de tweede en derde liefst iets vochtiger ivm stengel.
Erco
@Zebra nou de eerste staat nog op t land met nu al ca 4 ton ds. komt nog wel n tonnetje bij. Dan is iets vochtiger ook juist niet zo erg 😉

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's sturen , droogte , koe , eiwit , ammoniak , kuil en graskuil geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
447